Home

Nieuws 6 reacties

Later inzaaien vanggewas melden bij RVO.nl

Den Haag – Boeren die vanggewassen later inzaaien en gebruik willen maken van twee weken uitstel, moeten dat melden bij RVO.nl.

Eerder deze week maakte Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken bekend dat er uitstel is voor het inzaaien van vanggewassen tot 15 oktober. LTO en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond hebben een verzoek om uitstel van deze uiterste datum ingediend vanwege de vertraging bij de oogst door de overtollige neerslag in verschillende regio's, waardoor boeren niet in staat zijn om de vanggewassen tijdig in te zaaien. Over het uitstel heeft de staatssecretaris overleg gevoerd met de Europese Commissie.

 

De uitzonderlijke weersomstandigheden hebben zich met name voorgedaan in de regio's waar in september meer dan 100 millimeter neerslag is gevallen. Boeren in deze regio's kunnen daarom van deze voorziening gebruik maken. Ook boeren buiten die regio's, maar met vergelijkbare weersomstandigheden kunnen aanspraak maken op het uitstel.

Voorwaarde is dat boeren die gebruik maken van deze voorziening dit voor 15 oktober melden bij RVO.nl door aan te geven dat zij een beroep doen op overmacht in verband met de uitzonderlijke weersomstandigheden.
Boeren kunnen aan de
vergroeningsverplichtingen in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voldoen door het inzaaien van vanggewassen. Voor deze vanggewassen geldt een Europees vastgelegde uiterste inzaaidatum van 30 september.

Laatste reacties

 • ed12345

  Worden jullie dat nou niet beu al dat gecontroleer
  mest ,bestrijdingsmiddelen ,kunstmest ,kan ik me nou nog voorstellen
  Maar vanggewassen???????

 • alco1

  Zo is het Ed.
  Vorig jaar had ik nog een discussie met verstraten, dat ik aan het vanggewas kon zien dat er maar weinig voorraad meer in de grond zat. Daarop werd geantwoord dat er te weinig tijd was voor een goed wortelstelsel om mineralen op te nemen. We zijn dit jaar nog later met oogsten.
  Wat voor zin heeft het dan=

 • francois xavier

  alco1, vanggewas zaaien in september, zonder bijkomende startmeststoffen (chemisch of dierlijk) is weggegooid geld. maar goed voor de handel en de ambtenaar die bij mooi weder nog eens buiten kan ipv op een muftig kantoor.

 • Frederiqe

  Moet ik ook nog doorgeven dat ik de ene dag later schijt dan de andere? Laat me niet lachen niets door geven. We zijn toch niet gek met zn allen.

 • agro1

  wat er groeit is onintressant. klopttop pampier? de kwaliteit van regelgeving is recht evenredig aan de spelling van mijn eerste 2 regels. mos effe kunne.... feed the world and starve.

 • landboer

  Dit geldt niet voor vanggewas na mais alco.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.