Home

Nieuws 2779 x bekeken

Grondveiling levert gemiddeld €56.600 per hectare op

Zwolle – De provincie Overijssel bood onlangs bij openbare inschrijving landbouwgrond aan. Gemiddeld werd er €56.600 per hectare geboden.

De grondveiling betrof 47 kavels, verdeeld over de provincie. Het ging om bijna 80 hectare landbouwgrond. Hoogste bod was €25.600 voor een kavel van net geen 0,1 hectare in Saasveld. Omgerekend is dat een hectareprijs van ruim €250.000. In het nabij gelegen dorp Albergen werd ook flink geboden op een stuk landbouwgrond van 0,87 hectare. De hoogste bieder had er ruim €165.000 voor over. Omgerekend is dat ruim €211.000 per hectare. Hieronder een overzicht van alle percelen, inclusief hoogste bod.

Restkavels

Op vier kavels kwamen geen biedingen. De totale verkoop levert de provincie bijna €2,4 miljoen op. De percelen landbouwgrond die zijn aanboden zijn als zogenaamde restkavels toegedeeld aan de provincie bij een kavelruil of landinrichtingsproject. Dat betekent dat deze gronden toen niet konden worden toegedeeld aan een van de andere deelnemers van het project. Deze gronden kunnen in de meeste gevallen weer als landbouwgronden worden verkocht. In eerste instantie biedt de provincie de gronden aan andere overheden aan. Als daar geen belangstelling is, worden de gronden openbaar verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.