Home

Nieuws

Meer voedselinfecties, maar minder ernstig

Bilthoven - Grote uitbraken van voedselinfecties of -vergiftigingen bleven in Nederland uit in 2013, maar er waren wel meer meldingen dan in 2012.

In totaal kwamen 290 meldingen binnen, zoals de hoogleraren die ziek werden na een borrel en etentje in Amsterdam, of de mensen die ziek werden na het eten van oesters waar het norovirus in zat. Maar een grote uitbraak, zoals de met salmonella besmette zalm in 2012 waar zelfs vier mensen aan overleden, was er het jaar later niet.

Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde analyse van de registratiecijfers in 2013 van voedselinfecties en -vergiftigingen afkomstig van inspectiedienst NVWA en de GGD'en door het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM. Net als in voorgaande jaren waren campylobacter en het norovirus de meest voorkomende verwekkers van voedselinfecties of -vergiftigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.