Home

Nieuws

Drie doden in Britse landbouw

Londen – Bij ongevallen op Britse boerderijen zijn in één week tijd drie doden gevallen.

Het eerste ongeval gebeurde vorige week woensdag op een boerderij in Wales waar de boer dood werd aangetroffen, naar wordt aangenomen na een ongeval met een kettingzaag. Op een boerenbedrijf in Cheshire kwam vier dagen later een schroothandelaar om het leven toen zijn kraan bij het opladen in aanraking kwam met een bovengrondse electriciteitskabel. Het 54-jarige slachtoffer werd nog wel naar het ziekenhuis vervoerd maar bleek bij aankomst overleden. Weer een dag later overleed een dakdekker nadat hij op een boerderij in Noord-Ierland van het dak was gevallen. De landbouw komt al jaren als meest gevaarlijke bedrijfstak uit de bus in de cijfers van de Health and Safety Executive, de Britse arbeidsinspectie.

Of registreer je om te kunnen reageren.