Home

Nieuws

Betere resultaten CHS

St. Paul – CHS heeft het afgelopen kwartaal $378,7 miljoen (€321,9 miljoen) winst geboekt, 56 procent meer dan een jaar eerder. De grootste agrarische coöperatie uit de VS zag de omzet dalen van $11 miljard naar $9,5 miljard, omgerekend €8,1 miljard. De omzetdaling is het gevolg van gemiddeld lagere graanprijzen.

Het bedrijf uit Minnesota zag met name de resultaten van haar energiedivisie verbeteren. CHS verdiende meer met de afzet van diesel, maar ook met de levering van vloeistoffen voor machines, zoals smeerolie. De onderneming verdiende minder met de verkoop van propaan, wat vooral het gevolg zou zijn van een vertraagde oogst en een kleiner volume graan dat gedroogd moest worden.
Het landbouwsegment, zoals het collecteren van graan, produceren van biobrandstoffen en de verkoop van productiemiddelen als kunstmest, veevoer en zaden, zag de resultaten licht verbeteren ten opzichte van een jaar eerder. De groei komt vooral voort uit een grotere oogst, waardoor CHS relatief meer graan kon ophalen en verwerken. Het maken van een serie voedingsmiddelen leverde minder op.
De inkomsten uit financieringen en verzekeringsdiensten daalden, evenals de inkomsten uit joint ventures voor het verwerken van tarwe. Ventura Foods, deels eigendom van CHS, produceert plantaardige oliën en kwam uit op een lagere winst. Het bedrijf verwacht dat lage graanprijzen nog wel even de omzet blijven drukken, maar is wel positief over de winstontwikkeling.
CHS is één van de grootste agriconcerns van Amerika. Het bedrijf is eigendom van boeren en agrarische coöperaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.