Home

Nieuws 543 x bekeken

Rutte naar klimaattop in New York

Den Haag – Minister-president Mark Rutte zal namens Nederland aanwezig zijn bij de komende klimaattop in New York.

Dat zegt minister Melanie Schultz Van Haegen (milieu) tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer. D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven vindt dat de premier moet deelnemen aan de klimaattop van de Verenigde Naties die over twee weken in New York wordt gehouden. Het belang van de top is volgens Van Veldhoven zeer groot, nu blijkt dat opwarming van de aarde nog sneller gaat dan gedacht. Ze pleit er tevens voor dat Nederland China en India zal oproepen om ook deel te nemen aan deze top. Tot nu toe hebben de landen aangegeven geen hoge politici af te vaardigen. "We willen graag een ambitieus klimaatakkoord waar alle landen aan mee doen", reageert Schultz.

Of registreer je om te kunnen reageren.