Home

Nieuws 1434 x bekeken 2 reactieslaatste update:25 sep 2014

Eric Pelleboer nieuwe voorzitter NAJK

Utrecht - Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 24 september Eric Pelleboer (29) unaniem gekozen als nieuwe voorzitter van NAJK.

Pelleboer, sinds 2012 lid van het dagelijks bestuur, heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering de voorzittershamer van John Hilhorst overgenomen. Als voorzitter is Pelleboer verantwoordelijk voor de algemene zaken van NAJK, maar vormt bovendien het boegbeeld van de vereniging voor agrarische jongeren. "Jonge boeren en tuinders zijn de voedselproducenten van morgen, wij zijn de agrarisch ondernemers van de toekomst. In discussies die van invloed zijn op onze perspectieven, moeten wij daarom onze stem laten horen."
Pelleboer was tot op heden vicevoorzitter van het dagelijks bestuur en verantwoordelijk voor de portefeuille akkerbouw. Hij runt samen met zijn ouders een akkerbouwbedrijf in de Noordoostpolder. John Hilhorst was sinds 2012 voorzitter en gaat zich richten op zijn melkveebedrijf in Gelderland.
Namens het dagelijks bestuur en alle provinciale afgevaardigden heeft Pelleboer John bedankt voor zijn inzet van de afgelopen jaren. "Afgelopen periode zijn er belangrijke successen voor jonge agrarisch ondernemers behaald, zowel in het GLB als daarbuiten. Denk aan de structurele hectaresteun voor jonge boeren en behoud van de Jonge Landbouwers investeringsregeling. In het nieuwe GLB lukte het NAJK bovendien om sloten en slootranden onderdeel te maken van de vergroening en om de meerjarige vergroeningsverplichting te voorkomen. In het mestbeleid heeft NAJK ervoor gepleit om de één-op-één relatie te behouden. Ook dit is gelukt. John heeft in deze lobby een belangrijke bijdrage geleverd", aldus Pelleboer.

Laatste reacties

  • info36

    Familie van?

  • Ishtar

    Familie van ?

Of registreer je om te kunnen reageren.