Home

Nieuws 704 x bekeken

Vergoeding afhankelijk van bestemming

Brussel - De Europese Commissie hanteert verschillende tarieven bij het uit de markt nemen van producten als compensatie voor de Russische sancties.

Bij de marktingreep gaat de Europese Commissie uit van de prijzen die zijn vastgesteld in juli 2012.

De steunbedragen verschillen per gewas en per bestemming. Als gewassen worden verwerkt en geleverd aan bij voorbeeld voedselbanken, scholen, zieken- en verzorgingshuizen, dan betaalt de Europese Commissie 100 procent  van het interventiebedrag. Als het product bijvoorbeeld naar biovergisters gaat, wordt gecomposteerd of vernietigd, dan komt de helft van de vergoeding voor rekening van de producentenorganisaties.

Als gewassen niet worden geoogst of onrijp worden geoogst  zal de vergoeding per hectare niet meer zijn dan 90 procent van de vergoeding die zou gelden bij de verwerking voor compostering, energieproductie of vernietiging.

Of registreer je om te kunnen reageren.