Home

Nieuws 6 reactieslaatste update:8 aug 2014

Litouwen: EU stapt waarschijnlijk naar WTO

Vilnius – De EU stapt mogelijk naar de Wereldhandelsorganisatie WTO om Russische sancties aan te vechten. Dat heeft minister van buitenlandse zaken Linas Linkevicius van Litouwen gezegd tegen Russisch persbureau RIA Novosti.

"We gaan het bespreken met onze partners. Het is in het belang van de WTO om leden van de Europese Unie te beschermen." Litouwen behoort tot de landen binnen de EU die erg afhankelijk zijn van handel met Rusland. Vorig jaar exporteerde Litouwen voor €1,3 miljard aan agrarische producten en alcoholische dranken naar Rusland.

Laatste reacties

 • gjcamps

  Zeker erg veel boter op hun hoofd. Zelf meedoen aan stemmingmakerij en sanctioneren en nu zielig doen over WTO afspraken.

 • agratax2

  @gjcamps. De WTO is duidelijk in wanneer de onder hun regiem vallende goederen (voedsel) geweigerd mogen worden voor import. Daar wordt nergens de politiek als reden genoemd. Het is dan ook de vraag of Poetin dit zonder enige tegen maatregel kan doen. Zou hij zichzelf door deze maatregel niet tot mondiale paria uitroepen? Voor mij is een ding duidelijk -wij moeten alles doen om deze boycot tot Poetin zijn vijand te maken-.

 • Ceas

  Lithouwen gaat gewoon verder via de 'achterdeur' van Belarus (wit Rusland) de smokkelroute naar de EU..
  Verder.. 'alcoholische dranken naar Rusland.' zijn niet in de ban..
  Lithouwen wil gewoon een witvoetje halen..

 • gambanar

  Gewoon alle export stoppen naar Rusland voor altijd .. Dat ze terugkeren naar de situatie van honger van voorheen .Ze zijn zo onbetrouwbaar als wat en de EU loopt er klakkeloos in . Erger nog in de EU werd grootschalig geïnvesteerd in landbouwproductie met enkel het oog op export Rusland .
  Een kind kon voorzien dat het op een dag scheef zou gaan . Wat een landbouwbeleid .in de EU .En nu gaan we zoeken naar andere exportmarkten en binnen 5 jaar staan we weer eens voor hetzelfde probleem. Dat EU zijn eigen voeding produceert , en de rest van het areaal gebruikt voor industrie gewassen zodat de EU eindelijk een stap zet in de richting om onafhankelijker te worden van de volatiele wereldhandel.  Emiel Arron

 • Fermer

  @agratax, en als Poetin de weigering van importvoedsel nu ook een boycot noemt? Je kunt boycotten via export, maar ook via import, en de politiek is altijd de reden. Ook in de Oekraine, daar 'helpen' zowel VS als Russische troepen hun kant, beide kunnen dus aangeven dat een boycot geoorloofd is. Overigens, je wilt toch met een boycot Poetin zo hard mogelijk raken, dus alles wat niet Rusland binnenkomt is toch meegenomen?

 • varkentjeeee

  rusland raak je alleen door de gaskraan dicht te zetten

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.