Home

Nieuws 1 reactie

Gezicht voor SecureFeed

Rotterdam - Vanaf 1 september heeft SecureFeed, de nieuwe organisatie voor de borging van veiligheid van voeders en grondstoffen, een gezicht.

Op die datum treedt oud-commissaris van de koning van de provincie Utrecht, Roel Robbertsen, aan als voorzitter. Een maand later zal de huidige secretaris van Nevedi, Frank Jorna, als directeur in dienst treden. Beide heren wacht een paar drukke maanden. Op 1 januari 2015 moet SecureFeed van start gaan. De stichting is medio dit jaar in het leven geroepen om de borging van alle voedermiddelen en grondstoffen die aangekocht worden door de veehouderij onder één organisatie te brengen.

Over zijn nieuwe functie als directeur bij Secure Feed wil Frank Jorna nog niet veel kwijt. De huidige secretaris van Nevedi zit nog volledig in de afbouw van zijn huidige werkzaamheden. 'Ik ga me pas vanaf 1 oktober bezig houden met de invulling van SecureFeed als organisatie, er zijn dan nog drie maanden om de zaak op de rit te zetten."

SecureFeed zal als stichting gaan werken met een bestuur dat bestaat uit vertegenwoordigers van de diervoedersector onder leiding van een onafhankelijke voorzitter. Roel Robbertson wordt als politicus gezien als de juiste man op de juiste plek vanwege zijn brede politieke en bestuurlijke ervaring.

Als directeur gaat Jorna leiding geven aan het stichtingsbureau en fungeert hij als voorzitter van de Technische Commissie. Deze commissie zal invulling gaan geven aan de verschillende programma's voor onder meer beoordelingen, monitoring, analyse en tracking & tracing. Jorna heeft er zin in. "Ik zou het echt fantastisch vinden als straks alle bedrijven uit de diervoerdersector zich zouden aansluiten bij SecureFeed, zodat we collectief aan de veiligheid van diervoeder en grondstoffen kunnen werken."

Eén reactie

  • veluwsboertje

    Stichting gaat werken met vertegenwoordigers uit diervoedersector,
    over afnemers word niet over gerept ,het klootjesvolk is enkel maar goed
    om te betalen en te slikken
    Boeren wordt toch eens wakker laat je niet steeds buitenspel zetten

Of registreer je om te kunnen reageren.