Home

Nieuws 10 reacties

Generieke korting op toeslagen

Brussel - Alle boeren die meer dan €2.000 inkomenssteun krijgen worden dit jaar 1,3 procent gekort op de toeslagen.

Dat heeft de Europese Commissie besloten. De korting komt voort uit de financiële discipline-afspraken. Het budget voor 2015, waaruit de subsidies van 2014 worden betaald, is lager dan de verwachte uitgaven, waardoor een generieke korting nodig is.

Het tekort is het gevolg van de benodigde budget voor de reservering van crisismaatregelen. Dat gaat om €433 miljoen voor 2015. De crisismaatregelen worden gefinancierd uit het budget voor directe inkomenssteun (eerste pijler).
Het Europees Parlement en de Raad van landbouwministers heeft geen bezwaar gemaakt tegen de voorgestelde korting, waardoor deze officieel is vastgesteld.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  zou logisch zijn dat dan ook de salarissen van de ambtenaren en politici gekort zouden worden lijkt me

 • daantje

  Zit wat in

 • bartres

  Zullen wel weer een bonusje krijgen omdat ze bezuinigd hebben

 • Marco22

  Mochten ze zelf over stemmen , een salarisverhoging. Dan stem natuurlijk niet tegen. Zeker niet als het zelfs met terugwerkende kracht geld ( 2 jaar)
  http://www.dumpert.nl/mediabase/6575811/46a717d4/ukip_mep_belasting_is_diefstal_.html

 • peter 103

  Korten op toeslag? Dan ook korten op regels en voorwaarden!!!

 • tessemakergj

  veel beloven en weinig geven doet en gek in vreugde leven

 • Fozzy Bear

  Op 18 juli hebben we al een overzicht gehad van de toeslagrechten. Daar werd er een korting toegepast van 11% omdat ze minder budget hadden. Nu weer 1.3% . Zo zijn we zo bij flatrate toeslagen.

 • Schaapje

  ze hadden in Brussel beter kunnen regelen dat degene die ten onrechte toeslagen ontvangen- te schrappen. D.w.z. geen dieren meer op het bedrijf waar de toeslagrechten op zijn gebaseerd dan ook geen toeslag meer. Dus alleen echt ontvangen voor daadwerkelijk aanwezig dieren of productie.

 • aardappelboer

  Vind ik ook en alle boeren ouder dan 65 en boeren die alle grond verhuren, dan komt het tenminste bij boeren terecht die ook daadwerkelijk boeren.

 • mbm

  Is het onderhand duidelijk dat de toeslagrechten een politiek instrument zijn geworden die zijn ingezet om zoveel mogelijk grondgebondenheid te forceren? En dat levert uiteindelijk een schamele €200 per hectare op, als het dat al zal zijn met alle kortingen die er komen die vooral in de zakken van de grondeigenaren/verhuurders zal komen. De banken zijn tevreden omdat de prijzen van grond gegarandeerd zijn, en dat moet wel met al die hypotheken. Niet voor niets heeft de Rabo flink gelobbyd voor dit beleid. Lijkt veel op de huizenbubbel!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.