Premium
EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski. Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Nonsens in Brussel’

Reacties

 1. Wat zou dat flink deel zijn @ even anders? Volgens mij betaalt elke nederlander 600 euro per jaar. Dat is geen flink deel van jullie gezinsinkomen. Wel heeft elke europeaan, want het is een europese regel, een goedkoop voedselpakket.

  1. IK snap jou frustratie wel vanuit jouw standpunt gezien wel jullie lopen een bepaald risico in het productieproces , maar wat ik niet begrijp waarom jullie er prat op gaan vrije ondernemer te zijn en altijd blijven zeuren om steun uit wat voor hoek ook.
   Bijna alle boeren in Nederland zijn afhankelijk van staatssteun en dan maar blijven beweren dat je vrije ondernemer bent.
   Vorige week was ik nog bij een rundveehouder die het wel door had, hij zei ze hebben ons vanuit Brussel volledig in de tang dat weet een ieder dan kun je twee dingen doen
   1e de boel verkopen en buiten de EEG gaan boeren of 2e berusten in het feit dat je van de staat afhankelijk bent, want vrije ondernemer zijn we al lang niet meer.

 2. Wat is een goed inkomen in de landbouw? Werknemers die 50.000 euro per jaar netto verdienen kosten de baas 100.000 euro. Dat verschil komt door sociale lasten, werkgevers lasten en belastingen. Boeren die 100.000 euro per jaar hebben zijn ook die 50.000 euro per jaar kwijt dus hebben dan ook 50.000 euro netto inkomen. Bij een werkweek van 60 uur en twee vakantieweken verdient die boer amper 17 euro netto per uur. Een werknemer die 1600 uur per jaar maakt in mijn voorbeeld ruim 30 euro netto per uur. Hoe komt econoom poppe erbij dat boeren een goed inkomen hebben? En dan hebben we het nog niet eens over de magere jaren.

  1. Armer de boer geeft aan vrije ondernemer te zijn dus als hij dan te weinig verdient is hij een slechte ondernemer, zo simpel is het .
   Ik heb een redelijke vaste baan bij de overheid mijn vrouw in de zorg samen komt er bruto ruim meer dan 150000 euro binnen waar overigens meteen al een flink deel van wordt ingehouden om de boeren de vrije ondernemers dus van staatssteun te voorzien.
   Maar na aftrek blijft er genoeg over om riant te wonen en 3 weken per jaar op vakantie te gaan. Ik kon het rundveebedrijf van mijn ouders overnemen maar ik heb er voor gekozen om vrij te blijven en zelf te kiezen.

Beheer
WP Admin