Home

Nieuws 1608 x bekeken 7 reacties

Boycotlijst wordt geüpdate

Moskou – De Russische autoriteiten werken aan een update van de boycotlijst. Dit melden de Russische persbureaus Itar-Tass en Ria Novosti.

Aan de lijst zouden een aantal uitzonderingen worden toegevoegd, waaronder lactosevrije melk en andere producten voor mensen met allergieën of diabetes. Mogelijk zullen ook zaden worden uitgezonderd van het importverbod.

De aanvulling van de lijst zal vrijdag voorgelegd worden aan de president, waarna bekend wordt gemaakt welke producten daadwerkelijk uitgesloten zullen worden van de boycot. Zaaigoed zal mogelijk als uitzondering toegevoegd worden 'om het concurrentievermogen van Russische producenten te verhogen', aldus de Russische vicepremier Arkady Dvorkovich.

Daarnaast heeft het Russische staatsbureau van visserij verzocht om ook de import van vis uit blik en andere bewerkte vis te verbieden. "Rusland kan zelf de volledige hoeveelheid geïmporteerd vis uit blik produceren en daarmee de import vervangen," aldus minister van landbouw Ilya Shestakov. Wel pleit het staatsbureau ervoor dat het verbod op de invoer van vislarven wordt opgeheven, aangezien het geen voedsel betreft en veel Russische zalmkwekers afhankelijk zijn van de import hiervan.

Laatste reacties

 • .....

  Misschien moeten we die spullen dan maar niet gaan leveren.............

 • LUCTOR

  Gewoon leveren over een jaar ziet de wereld er weer anders uit, kan maar zo gebeuren dat de HR Poetin dan met een warm onthaal binnen wordt gehaald. Meen nog niet zo lang geleden te hebben gelezen dat in het oosten van nederland een kaas winkeltje is gesloten onder druk van de Russen en dat de Russische vlag werd uitgehangen bij de bedrijven waar de Russische delegatie op bezoek kwam.

 • schoenmakers1

  wat een komedie!!!

 • agratax2

  @Luctor. Je hebt gelijk een winkeltje niet meer dan een wachthuisje die 1 morgen per week open was voor lokale consumenten (goodwill van de fabriek). Zelf zij gingen op de knieen voor Rusland. Het land waar iedere fabriek de een of andere winkel binnen zijn poorten heeft en waar ik nog nooit iets heb kunnen merken van de door de heren aan ons gestelde overdreven hygiene eisen. Zeker weten dat als ze zich niet als terroristen hadden gedragen in het Oosten wij nog veel meer onnodige kosten hadden gemaakt om maar te mogen verkopen. Poetin gebruikt dit soort eisen om te testen hoever hij kan gaan om zijn wil aan ons op te leggen.

 • agratax2

  Als wij het nu menen sturen we even geen zaden, sperma en stamboekvee evenals landbouwmachines. Waarom zouden we onze concurent op het paard gaan zetten zolang hij gedraagt als een politiek holigan. Waarom moet hij de Oekrainers neerzetten als fasciten alleen omdat zij in 1940 kozen voor de vijand van het communisme een politieke stroming die aan >6.000.000 van hun landgnoten het leven heeft gekost en die zij daarna nog 45 jaar hebben onderdrukt door te zorgen dat de Russen iets meer te vertellen hadden dan de Oekrainers niet overtuigend communist. En wij in West Europa maar denken dat wereld handel de vrede bevordert. Er is nog nooit zoveel oorlog en schermutselingen en oproer geweest op de wereld dan de laatste jaren.

 • pinkeltje

  Ach ja, we zijn ook een tijd lang vrienden geweest met Khadaffi. Nog niet zo lang voor hij werd geliquideerd en de politici hier over elkaar struikelden om te roepen wat een verschrikkelijk bewind die man al die jaren heeft gevoerd gingen ze nog graag breed lachend met hem op de foto. Het woord zegt het al. Politiek. Hoeven we verder eigenlijk ook niet zoveel illusies over te hebben. Gewoon links en rechts een graantje meepikken als je de kans krijgt. Voor een klein landje als Nederland zit er weinig anders op dan je koest te houden en te zien dat je overal een beetje tussendoor fietst.

 • agratax2

  pinkeltje. Je weet hopelijk waar het -tussen door fietsen- toe heeft geleid in 1940. Ik zou zegen dat nooit weer dan maar de pijn van sancties. Voor de dekolinialisatie was er minder oorlog en minder honger in de wereld. Rusland is eindelijk op een niveau aangekomen dat ze economisch meetelden en er geen lege schapen meer zijn. Komt hun leider met een strak plan om de schappen deels weer leeg te laten en de de buren in de gordijnen te jagen omdat z eiets zouden hebben gezegd en gewenst wat de heer Tsaar Poetin niet welgevalig is.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.