Home

Nieuws 794 x bekeken

Winstgevendheid Sligro neemt af

Veghel - De foodretailtak van Sligro Food Group, waar voornamelijk de Emté-supermarkten onder vallen, heeft het resultaat in de eerste zes maanden van dit jaar met €5 miljoen zien afnemen tot €4 miljoen. Dat bleek gisteren bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers.

Topman Koen Slippens zegt dat het consumentenvertrouwen zich weliswaar aan het herstellen is, maar dat daarvan in de supermarkten nog weinig te merken valt. De winstdaling heeft vooral te maken met de sterke prijsdruk in de markt, waarvoor Sligro onvoldoende compensatie wist te vinden.

De supermarkten van Sligro zitten autonoom 0,8 procent in de min, zo blijkt uit de cijfers. Dat is wel een sterke verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal, toen kwam Sligro nog op een min van 2,7 procent uit.

Koen Slippens wees erop dat er bij de groothandels (Foodservice) wel sprake is van een duidelijke vermindering van de krimp. Heel Sligro behaalde in de eerste helft van het jaar een winst van €27 miljoen, tegen €26 miljoen een jaar geleden. De omzet kwam uit op €1,3 miljard, waar een jaar geleden nog €1,2 miljard in de boeken werd gezet. Het bedrijfsresultaat (ebita) steeg van €41 miljoen naar €43 miljoen.

Bij Foodservice verbeterde het resultaat met €8 miljoen tot €40 miljoen, waarmee de teruggang van de foodretailtak meer dan wordt gecompenseerd. Sligro spreekt geen concrete prognose voor heel het jaar uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.