Home

Nieuws 419 x bekeken

Opnieuw banen in gedrang bij Belgische supers

Brussel - Opnieuw staan er honderden banen op de tocht bij een supermarktketen in België. Het gaat nu om bijna 450 banen bij de keten Cora. Vrijdag kondigde het bedrijf een herstructurering aan waarbij banen gaan verdwijnen. De herstructurering is volgens het concern nodig wegens de moeilijke markt en de bedrijfsresultaten.

Hypermarkt Cora heeft vijf vestigingen in Wallonië en twee in Brussel. Er werken ruim 2.500 mensen. Cora hoopt niemand te hoeven ontslaan maar via natuurlijk verloop de arbeidsplaatsen te schrappen.

Eerder deze maand kondigde supermarktconcern Delhaize aan flink te herstructureren waardoor de komende 3 jaar 2.500 arbeidsplaatsen verloren dreigen te gaan. Delhaize heeft last van de toegenomen concurrentie van onder meer discounters maar ook van de Nederlandse Albert Heijn in Vlaanderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.