Home

Nieuws 836 x bekeken

'Schade Franse hagel snel opmaken'

Parijs - De Franse boerenbond FNSEA heeft zijn leden opgeroepen de schade door de hagelbuien van het pinksterweekend zo snel mogelijk op te maken en ook te melden.

De bond raadt getroffen boeren en tuinders ook aan voor deskundig advies contact op te nemen met zijn regionale afdelingen. Het slechte weer heeft in grote delen van Frankrijk huisgehouden, benadrukt vice-voorzitter Joël Limouzin die binnen de FNSEA belast is met het risicobeheer in de landbouw. Eerder al werd grote schade gemeld in enkele wijngebieden maar ook elders zijn oogsten, stallen en andere gebouwen beschadigd. ''Dat loopt uiteen van 20 tot soms zelfs 100 procent schade.''

De bond heeft inmiddels overleg gevoerd met de verzekeraars om een snelle afwikkeling van de schade te bewerkstelligen. Om ook de regionale perfets, de officiële vertegenwoordigers van de Franse staat, een goed beeld te geven wordt boeren echter toch verzocht de schade zo volledig en ook zo snel mogelijk te melden.

Of registreer je om te kunnen reageren.