Home

Nieuws 3 reacties

Lidl snel de grootste van Europa

Londen – Discountketen Lidl is hard op weg de grootste supermarktketen van Europa te worden. Het Duitse bedrijf, eigendom van de groep Schwartz, heeft nu al bijna 10.000 filialen in 27 landen.

Volgens het Britse onderzoeksbureau Planet Retail zal Lidl uiterlijk in 2018 de grens van €80 miljard omzet overschrijden waarmee het de huidige koplopers Carrefour en Tesco en ook grootste concurrent Aldi ruimschoots achter zich laat. De Schwartz-groupe is eigendom van een gelijknamige familie die zich consequent in stilzwijgen hult over de financiële resultaten of strategie van de onderneming.

Laatste reacties

 • agro1

  ja, een eerlijk product voor een eerlijke prijs. zo kan het dus ook. ciolos boppe!!!

 • bbuswier

  Trieste ontwikkeling. Verschraling van het aanbod. Lage prijzen, geen marge voor de producenten.

 • Jan Veltkamp

  @bbuswier.
  Wat kraam jij er een onzin uit. Ken jij de betalings condities en de prijzen die LIDL betaald aan de leveranciers en heb jij die vergeleken met bijv ''onze AH' en 'onze Jumbo'? Ik weet zeker van niet anders had je deze onzin niet opgeschreven. LIDL samen met ALDI behoren tot de best betalende supermarkten. Ik moet er wel bij zeggen dat deze 2 ook wel de allerhoogste kwaliteitseisen stellen van allen en zeer strikt zijn met het voldoen van de afspraken maar dan is het zo vrachtwagen leeg - geld op de rekening. Daar kunnen de andere afnemers nog niet eens van dromen.

Of registreer je om te kunnen reageren.