Home

Nieuws

Bauernverband belijdt geloof in EU

Bad Dürkheim - Het Deutsche Bauernverband (DBV) is bezorgd over de groeiende scepsis onder burgers over de Europese Unie. Dat werd donderdag duidelijk op het jaarlijkse congres van de boerenfederatie, de Deutsche Bauerntag.

Deze scepsis is gevaarlijk, vindt DBV-topman Joachim Rukwied. "Niet alleen de actuele internationale spanningen, maar ook de nog niet overwonnen financiële en economische turbulenties van de afgelopen jaren laten zien, hoe belangrijk een gemeenschappelijk Europees beleid is," meende Rukwied, die een sterke en handelingsbekwame EU van de allergrootste betekenis voor de landbouw acht. "Ondanks een aantal zaken die kritiek verdienen zijn we overtuigde Europeanen."

Rukwied waarschuwde ook voor een hernationalisering van het landbouwbeleid, waarbij elk land weer zijn eigen gang kan gaan. "Dat mag juist bij het landbouwbeleid niet gebeuren."

Of registreer je om te kunnen reageren.