Home

Nieuws 5 reacties

'Agrarische omgeving vergroot kans autisme'

Davis - Blootstelling aan landbouwpesticiden tijdens en kort voor de zwangerschap van de moeder vergroot het risico op autisme bij het kind. Dat blijkt uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van Californië, gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Health Perspectives.

De wetenschappers legden een gedetailleerd rapport over het gebruik van pesticiden in Californië naast een lopende studie over autisme in Californië waaraan bijna duizend moeders en kinderen deelnemen. Ze ontdekten verbanden tussen de blootstelling aan chemicaliën voor en tijdens de zwangerschap en eventuele ontwikkelingsstoornissen bij het kind.

Vrouwen die tijdens de zwangerschap binnen een straal van 1,25 tot 1,75 kilometer van een boerderij of landbouwgrond wonen, hebben volgens het onderzoek 60 procent meer kans op een autistisch kind. Het risico zou nog groter zijn bij blootstelling tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap.

Om beïnvloeding door andere factoren uit te sluiten, hielden de onderzoekers rekening met onder meer de inname van vitamines, stofwisselingsstoornissen tijdens de zwangerschap en sociaal-economische status.

Laatste reacties

 • jan.roefs1

  Een verband betekent nog geen causaal verband. Statistisch gezien is er ook een significante relatie tussen het aantal ooievaars in Nederland en het aantal kinderen per gezin.
  Dat lijkt hier ook het geval, gezien allerlei andere analyses over autisme.

 • l coumans

  beste Jan soms komen kinderen ook uit spitskool

 • Mels

  Of uit de klei,zoals ik.....Heb uit de overlevering dat ik pittig vast zat........

 • pinkeltje

  De natuur is tamelijk vroeg dit jaar. Blijkbaar begint de komkommertijd dit jaar ook wat eerder dan gebruikelijk.

 • renzkortehaas

  'Agrarische omgeving vergroot kans polio'

  In het verleden werd de link met polio slachtoffers en giftige landbouwstoffen (DDT) gelegd maar daar wil de farmaceutische industrie niets van horen.

  De farmaceutische industrie is meer gebaat bij steeds meer vaccins bij steeds jongere kinderen inspuiten.

  De farmaceutische industrie is uiteraard niet gebaat bij een link tussen vaccinatie en autisme en zal er alles aan doen om andere oorzaken te kunnen aanwijzen als mogelijke oorzaak van de toenemende stroom autistische kinderen.

  Follow the money, volg het systeem, ontdek hoe de wereld echt in elkaar zit.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.