Home

Nieuws 1770 x bekeken 8 reacties

Motorcrossers teisteren Franse boeren

Bourg-en-Bresse – De Franse ministers voor landbouw Stéphane le Foll en voor binnenlandse zaken Bernard Cazeneuve praten maandag met vertegenwoordigers van de boeren over de toenemende misdaad op het platteland. Die boeren willen het daarbij niet alleen hebben over de grote golf diefstallen, maar ook over een nieuw fenomeen: vernietigende motor- of autoraces op akkerbouwgronden.

Le Foll en Cazeneuve gaan daartoe op werkbezoek in het departement Ain in het zuidoosten van Frankrijk. Eerste aanleiding is de sterke toename van de diefstallen, niet alleen van trekkers en andere machines, maar ook van hele partijen gewassen zoals aardappelen of van dieren. In de maand april alleen al registreerde de politie 1.043 van dergelijke misdrijven, 7 procent meer dan een jaar eerder. ''Die opgaande lijn doet zich nu al enkele jaren achter elkaar voor en het is de hoogste tijd dat de overheid met gerichte maatregelen ingrijpt,'' aldus boerenkoepel FNSEA die de bewindslieden voor het overleg heeft uitgenodigd.
De bond wijst daarbij ook op de steeds vaker voorkomende races op boerengrond. Zo meldde een boer in Vermelles in de buurt van Calais onlangs dat een grote groep motorrijders onuitgenodigd over zijn pas ingezaaide velden crosten en dat grotendeels de vernieling in reden. Ook elders in Frankrijk worden dergelijke problemen gemeld met zowel motoren als 4x4-voertuigen.

Laatste reacties

 • richtr

  van verschillende collega's gehoord over dit probleem. Puur gebrek aan respect en aan optreden door de politie...
  Als dit soort criminelen niet snel worden aangepakt loopt het uit de hand, er zijn bij plekken al boeren die samen de wacht lopen.

 • Broes

  In Twente zijn het vooral jonge boeren die niet door hun ouders worden teruggefloten. Helm met donker vizier en geen nummerplaat. Het hoort blijkbaar bij de plattelandscultuur.

 • richtr

  In Frankrijk zijn het juist geen boeren die dit doen, maar veelal jonge vandalen.

 • info36

  Heel simpel : gewoon bejagen!

 • Venstra

  Hier doen ze dat alleen als er niks gezaait is, of ze vragen even of het mag, behalve in de natuur, dat doen we gewoon. In Frankrijk hebben ze toch ook wel natuur??

 • Venstra

  Diefstallen is daar van de laatste decennia, vraag de vrachtwagenchauffeurs maar eens over parkeren in Frankrijk, geen parkeerplaats is veilig, vooral rond Marseille.

 • huisverkoop

  wat niet van je is moet je afblijven
  gij zal niet stelen

 • Elevage

  inderdaad info: het is gewoon loslopend wild!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.