Home

Nieuws 1245 x bekeken 5 reacties

Britse veehouders dreigen met actie

Londen – De Britse militante boerenorganisatie Farmers for Action (FFA) wil volgende week al de eerste demonstratieve acties houden tegen de voortdurend dalende vlees- en rundveeprijzen.

FFA zal zich daarbij vooral richten op bedrijven die veel vlees uit het buitenland aanvoeren. De actiegroep houdt daartoe al enkele weken de aanvoer bij een aantal vleesbedrijven in de gaten. Voorzitter David Handley: ''We weten van één vleesbedrijf waar elke week drie vrachtwagens vol ingevoerd vlees worden gelost. We moeten dit nu hard aanpakken want zo kan het niet langer.'' Eerder al drong de Farmers Union of Wales er bij de supermarkten op aan meer rundvlees uit eigen land te verkopen om zo de prijzen te ondersteunen, maar die bond kreeg daarbij nul op het rekest. Corr

Laatste reacties

 • juul loeffen

  Ik zou wel willen dat die acties hier ook gehanteerd zouden worden,want vaak kun je hier geen droog brood verdienen met al dat vleesvee.Mijn voorstel is om eerst onze eigen productie te consumeren,en dan pas de import toe te laten.

 • poldes

  de britten geven signalen af.
  de fransen maken hun mening af en toe kenbaar.
  in Nedrland niet.
  Neen hier wordt de mening van de NMV nog verkettert.
  Is het in Nederland dan zoveel anders als in ons omringende landen?

 • m.en.mh.miedema

  Waarom een groep die voor hun belangen opkomt en daar ook demonstraties voor wil houden gelijk militant noemen? Plegen ze bomaanslagen of zo? Dit is typische (fout links) journalistiek! Boerderij mag wel eens wat beter opletten op wat ze plaatsen/schrijven.

 • ruud.peys1

  Miedema, je hebt gewoon gelijk. Vroeger, vooral bij de grote benzine-actie, was FfA militant maar tegenwoordig is het eigenlijk een actie- of belangengroep. Heeft overigens niets met links te maken, een beetje
  verkeerde woordkeus maar dat kan gebeuren in ons vak

 • koestal

  supermarkten vallen niet onder de NMA ,boeren wel ,boeren moeten netjes afwachten wat ze krijgen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.