Home

Nieuws 988 x bekeken 2 reacties

Welzijnsregels productschap in wet

Den Haag – De wetgeving op het gebied van dierenwelzijn voor pluimvee, nertsen en konijnen wordt bij de overdracht van de taken van de productschappen naar het ministerie aangescherpt. Verschillende welzijnsvoorschriften die door de sector zelf waren vastgelegd via productschapsverordeningen, worden nu opgenomen in wet- en regelgeving.

Dat blijkt uit een brief van minister Henk Kamp (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. Kamp erkent dat Nederland met deze welzijnsregelgeving voor vleeskuikenouderdieren, vleeskalkoenen, konijnen en nertsen voorop loopt in Europa. "Dit is noodzakelijk omdat diverse onderzoeken en de door de Raad voor Dierenaangelegenheden vastgelegde streefbeelden een aantal knelpunten hebben aangetoond ten aanzien van het welzijn van deze diersoorten", aldus Kamp. Hij wijst erop dat daarom in overleg met de sector en maatschappelijke organisaties destijds is besloten om specifiekere regels nodig waren dan de Europese regels.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Alweer iemand van de VVD die weg helemaal kwijt is ,wat in Nederland geconsumeerd mag worden moet ook in Nederland geproduceerd mogen worden, anders is dat discriminatie op basis van vestigingsland. Dat is geen VVD standpunt.

  • Hogman1

    vooroplopers.....hardlopers.....doodlopers

Of registreer je om te kunnen reageren.