Home

Nieuws

Tesco ziet winst dalen

Londen – Het Britse supermarktbedrijf Tesco, de op twee na grootste winkelier ter wereld, heeft de winst voor belastingen in het boekjaar tot eind maart met een kleine 7 procent zien dalen naar ruim 3,66 miljard euro.

De omzet ging licht omlaag naar 85 miljard euro. Op de Britse thuismarkt liep de vergelijkbare omzet terug met 1,4 procent naar bijna 58 miljard euro, terwijl verder vooral ook de vestigingen in een aantal Oost-Europese landen slechtere resultaten boekten. De online omzet liep in Groot-Brittannië echter opnieuw met 11 procent op. Tesco, dat net als andere grote ketens vooral last heeft van de opmars van Aldi en Lidl, probeert al tijden het tij op de thuismarkt te keren door fors te investeren in zijn winkels, maar er gaat volgens topman Philip Clarke tijd overheen voordat de resultaten daarvan zichtbaar worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.