Home

Nieuws 1 reactie

'Supermarkten stunten vaker met kiloknallers'

Rijswijk - Supermarkten stunten nog altijd met kiloknallers. Het aantal stunts met vlees nam in het eerste kwartaal van 2014 zelfs met 47 procent toe ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013.

Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De dierenwelzijnsorganisatie dringt daarom vrijdag aan op een verbod op het aanbieden van vlees onder de inkoopprijs.

Wakker Dier deed onderzoek naar zogeheten diepe vleesstunts. Dit zijn aanbiedingen waarbij vlees wordt verkocht voor minder dan de gemiddelde prijs van kattenvoer (4,10 euro in 2010). Volgens de dierenorganisatie steeg het aantal diepe stunts van 66 in 2013 naar 97 in 2014.

Voor Wakker Dier is de maat vol. Vrijdag stapt zij naar staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) die het aanbieden van vlees onder de inkoopprijs moet verbieden. De prijsoorlogen dwingen boeren en slachters immers niet alleen om steeds goedkoper vlees te leveren, maar werken ook vleesschandalen in de hand, vindt Wakker Dier.

De dierenwelzijnsorganisatie houdt sinds 2010 de aanbiedingen van de acht grootste supermarktketens in de gaten. Albert Heijn, Dirk van den Broek en Aldi stunten het meest met goedkoop vlees. C1000 blijft de koning van de kiloknallers. Lidl en Plus doen het beter: zij stunten juist minder.

Kiloknallers zijn grote partijen vlees die voor extreem lage prijzen worden verkocht. Grootste bezwaar hier tegen is dat dit op gespannen voet staat met dierenwelzijn.

Eén reactie

  • tonneke

    supermarkten bepalen en wat wakker dier ook zegt of doet in de schap kijkt de consument toch naar het goedkoopste.
    dieren welzijn telt alleen voor boer en transport en als het in de winkel ligt telt het niet meer.dijksma doet daar ook niks aan die moet meer naar de boeren luisteren en mee praten en niet met zo n organisaties praten.
    ze moet het boeren leven weer naar de top brengen en niet de afgrond

Of registreer je om te kunnen reageren.