Home

Nieuws 2108 x bekeken 2 reacties

Rabo betaalt Wout Dekker 289.000 euro

Utrecht – Wout Dekker krijgt voor zijn rol als voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) op jaarbasis 288.750 euro. Daarmee verdient de oud-topman van voerconcern Nutreco met deze functie meer dan zijn collega's bij ABN Amro en ING.

Dat blijkt uit de jaarrekening over 2013 die Rabobank heeft gepubliceerd en waar voor het eerst de salariëring van individuele bestuurders in is opgenomen.
Jeroen van der Veer kreeg voor zijn rol als voorzitter van de RvC van ING, Nederlands grootste bank, 114.000 euro. Bij ABN Amro kreeg de inmiddels afgetreden Hessel Lindenbergh 100.000 euro. Bij Rabobank is de voorzitter van de RvC drie dagen per week actief, aldus de bank, waar elders twee dagen of minder de norm is. De voorzitter van de RvC bij Rabobank leidt ook centrale kringvergaderingen.
Uit de jaarrekening blijkt dat Piet Moerland in 2013 1,12 miljoen euro verdiende, totdat hij eind oktober aftrad. Financieel directeur en hobbyboer Bert Bruggink ontving 1,15 miljoen euro terwijl de Braziliaanse medebestuurder Berry Marttin voor het leiden van de internationale afdeling, volledig gericht op agribusiness, bijna een even groot bedrag overgemaakt kreeg. De bedragen zijn inclusief pensioenpremies.

Laatste reacties

  • leftturn

    ik doe het voor de helft. gegarandeerde visie met boerenverstand!! voor anderhalve ton per direct beschikbaar.

  • ikkethuis

    rabo haalt nog een pakketje uit zijn kontzak, het lijkt er op dat hier nog oneindig veel in zit, dus alles komt goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.