Home

Nieuws 3 reactieslaatste update:30 apr 2014

Ongeschoold personeel is risico bij inzet antibiotica

Utrecht - Het werken met ongeschoold personeel op boerderijen is een groot risico bij het terugdringen van het antibioticagebruik.

Dat blijkt uit een rondetafeldiscussie met verschillende vertegenwoordigers uit de sector. Volgens dierenartsen en andere voorlichters is ongeschoold personeel een groot risico omdat problemen niet tijdig onderkend worden door het ontbreken van deskundigheid in de stal. Knelpunt is ook dat de aanwas van deskundigen op het gebied van voeding en houderijsystemen stagneert. Volgens de deelnemers van aan de ronde tafel discussie ligt daar een taak voor het landbouwkundig onderwijs. Tevens concludeerden de aanwezigen dat een goede samenwerking tussen voerleverancier, dierenarts, bank en varkenshouder essentieel is om het antibioticagebruik verder terug te dringen.

Laatste reacties

  • Demeter Griend

    Spuitdiploma met herhalingscursus gelijk aan gewasbescherming is dat een idee ?

  • ...............

    Wat heeft de bank met antibiotica gebruik en vermindering te maken?

  • Fermer

    @..............., waarschijinlijk blijkt hieruit dat de bank een grotere inbreng krijgt, al dan niet heeft in de bedrijfsvoering. Als je gefinancierd zit, moet de bank aanpassingen in de bedrijfsvoering goedkeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.