Home

Nieuws 1067 x bekeken

Natuursector zet crowdfunding in voor financiering natuur

Den Haag - Vanaf donderdag 24 april kan iedereen online financieel bijdragen aan natuur, bos en landschap via crowdfundingvoornatuur.nl.

Het ministerie van Economische Zaken is initiatiefnemer en financier van het project.

Crowdfundingvoornatuur.nl gaat donderdag van start met een zestal projecten van verschillende organisaties: Utrechts Landschap zoekt naar crowdfunding voor een schaapskudde, voor het redden van de kluut op een vogeleiland en voor het herstel van een eeuwenoud verliefde bomenlaantje; Landschapsbeheer Flevoland wil de otter beter beschermen met wildcamera's; Landschap Overijssel wil een boomkikkerreservaat aanleggen voor het behoud van de boomkikker; en Natuurmonumenten voert actie voor een ottertunnel bij de Nieuwkoopse Plassen.

Crowdfunding groeit hard de laatste jaren en wordt nu ook ingezet om de Nederlandse natuur te financieren.

Natuur in Nederland wordt gefinancierd door subsidies, lidmaatschappen, donaties, marktproducten en diensten. De afgelopen jaren is, mede door een ander kabinetsbeleid, veel veranderd op dit gebied.

Crowdfundingvoornatuur.nl is een initiatief van InnovatieNetwerk in samenwerking met adviesbureau Douw&Koren en de12Landschappen en werkt nauw samen met CrowdAboutNow, een toonaangevend crowdfundingplatform in Nederland.

InnovatieNetwerk ontwikkelt innovaties in landbouw, agribusiness, voeding en groene ruimte.

Of registreer je om te kunnen reageren.