Home

Nieuws 2 reacties

Leden ForFarmers akkoord met onderzoek beursgang

Laren – De Algemene Vergadering van ForFarmers is akkoord gegaan met een onderzoek naar een eventuele beursgang. Nu nog zijn vermogenstitels op een minder bekend extern handelsplatform.

Tevens werd tijdens de vergadering een dividend van 0,136 procent per aandeel vastgesteld. Daarmee keert het mengvoerconcern uit Lochem ruim 10,5 miljoen euro aan dividend uit aan leden van coöperatie FromFarmers.
Aandeelhouders ontvangen het dividend met inhouding van 15 procent dividendbelasting vanaf 22 april. ForFarmers telt circa 6.400 leden, georganiseerd in de coöperatie FromFarmers, waarvan zo'n 4.000 aandeelhouder zijn van ForFarmers BV.  Volgens de jaarstukken hebben de leden van FromFarmers nog circa 73,3 procent van de aandelen. Eind 2011 was nog 87,6 procent in handen van FromFarmers.
Op de vergadering werden 82 procent van de stemmen vóór een onderzoek naar een beursgang uitgebracht, terwijl 4 procent van de stemmen werden onthouden en 14 procent tegen het onderzoek werd uitgebracht. Daarmee lijkt het draagvlak groot. De coöperatie zei eerder te verwachten dat ook na een beursgang zo'n 50 procent van de aandelen in handen van leden blijft.
Op een openbare beurs is normaliter meer liquiditeit en kunnen stukken sneller in derde handen komen. Een aantal boeren drong eerder met succes aan op aanpassing van de voorwaarden waarop het bedrijf naar de beurs kan. Tegelijk benadrukt de onderneming dat op het huidige externe platform, gemanaged door Van Lanschot Bankiers, ook derden zaken kunnen doen. In theorie kan nu dus al de meerderheid van de aandelen in handen van mensen buiten de coöperatie komen.
De beursgang is met het besluit nog niet zeker. Topman Yoram Knoop vindt een beursgang geen doel op zich en het geld ophalen op een beurs nog niet noodzakelijk voor groei.

Laatste reacties

  • r.haijtink1

    0,136 procent? Daar gaan de ledenafnemers en toekomstige aandeelhouders vast niet mee akkoord! € 0,136 per aandeel moet het volgens het persbericht zijn.

  • Boer van der Pluim

    Deze cooperatie is dus nu al geschiedenis. Aan de vette auto's op de parkeerplaats kon je al zien dat de dat hier het kapitaal regeert, en niet de visie is gericht om iets moois door te geven aan een nieuwe generatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.