Home

Nieuws 1490 x bekeken 2 reacties

Aantal bedrijfsleden LTO Noord redelijk stabiel

Zwolle – LTO Noord telt ongeveer 21.000 bedrijfsleden, ongeveer 2 procent minder dan een jaar eerder. Dat zegt directeur Ronald Kip van de belangenorganisatie. De daling ligt volgens Kip een fractie lager dan het percentage stoppers in de sector. De organisatie wil de daling de komende jaren omzetten in groei.

Als gekeken wordt naar de standaardopbrengst, dan is de totale omzet van het ledenbestand volgens Kip vorig jaar toegenomen. De organisatie claimt met name een groot marktaandeel in de melkveehouderij. De laatste jaren lag de afname in lijn met het aantal stoppers steeds tussen de 2 en 4 procent, aldus Kip.
Inclusief niet-bedrijfsleden ligt het ledenaantal op circa 28.000. De daling van het ledenaantal ligt inclusief niet-bedrijfsleden vermoedelijk hoger, maar Kip heeft hier niet direct cijfers over beschikbaar. Volgens Kip kan het aantal leden de komende jaren groeien als LTO Noord erin slaagt meer jonge boeren te binden. Hier is volgens Kip nog een wereld te winnen.

Laatste reacties

  • tinus888

    wat is n niet bedrijfslid?

  • japke33

    lijkt me wat veel. Hoeveel bedrijven zijn er in Nederland? Of tellen ze hier de fruittelers en varkenshouders ook bij?

Of registreer je om te kunnen reageren.