Home

Nieuws 773 x bekeken 5 reacties

Timmermans: sancties slechter voor Russen

Brussel - Europese sancties tegen Rusland zullen zwaarder uitpakken voor dat land dan voor de Europese Unie zelf. Rusland is veel afhankelijker van de klant Europa dan omgekeerd.

,,Het zal altijd pijn doen, maar we moeten niet doen alsof Europa met handen en voeten gebonden is aan de Russen.'' Nederland voerde in 2013 voor bijna 1 miljard euro aan voeding en levende dieren uit naar Rusland, en is ook een grote exporteur van bloemen en planten naar het land.

Dat benadrukte minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken maandagmiddag in Brussel voor spoedoverleg met zijn EU-collega's over de crisis op het Oekraïense schiereiland Krim. ,,Sancties zijn nog niet aan de orde. Dergelijke sancties zijn echter onvermijdelijk als Moskou zijn confrontatiekoers rond Oekraïne niet wijzigt'', aldus de bewindsman.

Timmermans vindt het dan ook belangrijk dat de huidige Oekraïense machthebbers en de Russen met elkaar gaan praten. ,,Nu moet de diplomatie aan de gang gaan en een uitweg uit de crisis proberen te vinden. Verdere confrontatie leidt alleen maar tot meer problemen.''

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Of dat ze in Rusland wakker liggen wat ene Timmermans vindt van hun gedragingen . Overacting boy ! Gelooft in een soort polderen achter het voormalig ijzeren gordijn , vergeet het maar daar gelden andere wetten!
  Voor de gehele agrarische sector kan dit alleen maar negatieve gevolgen hebben. Zie wat de graan en varkensprijzen komende week gaan doen om te beginnen . Die rakkers uit het Oostblok zou ik zeer zeker wel heel serieus nemen.
  Piet uit Oost -Europa zal dit wel kunnen beamen.

 • Momfer

  als Rusland zijn grenzen sluit is het weer de schuld van de uitloopkippen.

 • alco1

  De grote verliezers zullen de minder goed bedeelden in het voormalige Oostblok worden.

 • Jaap39

  Nederland moet haar grote mond maar eens dicht houden in dit soort situaties. Wij zijn nu eenmaal een exporterend landje en dat is wat we moeten doen, exporteren! En niet overal mee willen bemoeien.

 • koestal

  Timmermans ,de boeren en tuinders hebben er nu al schade van ,jij hebt makkelijk praten,en nu maar afleiden naar de Russen,praatjes vullen geen gaatjes !!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.