Home

Nieuws 562 x bekeken 1 reactie

Rutte: economie kan sancties aan

Den Haag - Als het tot economische sancties komt tegen Rusland, kan dat implicaties hebben voor de Nederlandse economie. Dat zegt minister-president Mark Rutte. De premier verwacht echter niet dat de gevolgen van economische sancties zo groot zijn dat daardoor het herstel van de economie in Nederland in de knel komt.

De minister-president zei dat vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Hij refereerde aan het besluit van de Europese regeringsleiders om in eerste instantie de besprekingen over een handelsakkoord en het reizen zonder visum met Rusland stil te leggen.

Rutte relativeerde het handelsbelang dat Nederland heeft met Rusland. "We praten over een export van 7 miljard euro, terwijl onze handel met Noordrijnland-Westfalen al 140 miljard euro beslaat." Rutte ging niet in op specifieke sectoren, die last zouden kunnen hebben van de sancties, waarvan Rutte hoopt dat ze niet nodig zullen zijn.

Doel van de aangekondigde sancties is dat Rusland zich terughoudend opstelt in Oekraïne.

Eén reactie

  • Sjaak

    Rutte relativeerde het handelsbelang dat Nederland heeft met Rusland. 'We praten over een export van 7 miljard euro, terwijl onze handel met Noordrijnland-Westfalen al 140 miljard euro beslaat.'

    Toen de delegatie voor de Olympische spelen in Sotsji samengesteld moest worden, kon Rutte niet zo goed relativeren....
    Welke belangen prefereren nu dan?
    Hoe dan ook, Rutte heeft niet één, maar twee 'bruine armen'....;)

Of registreer je om te kunnen reageren.