Home

Nieuws 827 x bekeken 3 reacties

Onderzoek naar gebruik hormonen in veehouderij

Den Haag - Dierenartsenorganisatie KNMvD gaat de omvang en de trend in het gebruik van vruchtbaarheidshormonen in de varkens- en rundveehouderij in beeld brengen. Ook wordt gekeken of het gebruik van hormonen zorgvuldig gebeurt en of het dierenwelzijn en de diergezondheid geborgd zijn. Daar heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw om gevraagd.

Dijksma vindt het van belang om goed inzicht te hebben in de omvang en wijze van het huidig gebruik van vruchtbaarheidshormonen, om op basis daarvan te kunnen beoordelen of er maatregelen nodig zijn.
Dijksma hecht grote waarde aan zorgvuldig gebruik van vruchtbaarheidshormonen. Uitgangspunt is dat dierenarts en veehouder daar samen verantwoordelijk voor zijn. "Het routinematig of koppelgewijs toepassen van deze stoffen wijs ik ten zeerste af", aldus Dijksma.
De staatssecretaris schrijft in een brief aan de Kamer dat het gebruik van vruchtbaarheidshormonen kan bijdragen aan verbetering van dierenwelzijn, duurzaamheid en milieu, omdat het vervroegde afvoer van dieren kan voorkomen.

Laatste reacties

 • joopi

  g@@$@$@$@sme hoeveel belastinggeld kan er verspild worden les 3

 • Hogman1

  Dan kan de KNMvD gelijk ook even uitleggen aan de staatssecretaris dat het houden van beren dus het niet catreren juist kan bijdragen aan een verbetering van dierenwelzijn,duurzaamheid en millieu, omdat het
  vervroegde afvoer van dieren kan voorkomen • Hogman1

  idem voor die vierdagen eis

Of registreer je om te kunnen reageren.