Home

Nieuws

Kruidenier Groep in financiële problemen

Rotterdam – Kruidenier Groep heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Rotterdam. Het betreft een groothandel voor onder meer bedrijfscatering, horeca en zorginstellingen. Het bedrijf raakte onlangs in financiële problemen. De omzet daalde van 296 miljoen euro in 2009 tot 228 miljoen euro in 2012. In 2012 werd wel 1,2 miljoen winst geboekt, terwijl de jaren ervoor steeds enkele miljoenen werden verloren.

Kruidenier voert een volwaardig kaas en vleeswaren assortiment onder het merk Boer's Best. De onderneming beschikt over vier distributiecentra die gezamenlijk een landelijk distributienetwerk vormen. Er zijn bijna 600 medewerkers bij de organisatie werkzaam. De meeste omzet wordt in catering gerealiseerd. Het bedrijf heeft sinds 2011 gesaneerd maar ziet zich geconfronteerd met sterke margedruk. Kruidenier Groep ziet geen verbetering van de marktsituatie op de korte tot middellange termijn.
Kruidenier Groep is een familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot 1928. Toen begon Arie Cornelis Kruidenier met het leveren van zuivel en verse pap aan schippersgezinnen die de Rotterdamse haven aandeden. In 1978 werd de basis gelegd voor de moderne organisatie. Kruidenier Groep zegt in een persbericht te hopen dat een surseance van betaling leidt tot doorstart van de activiteiten. Bij een doorstart staat wat de broers die Kruidenier nu leiden betreft het goed bedienen van de klant in de toekomst centraal.
Het bedrijf verwacht dat spoedig een bewindvoerder wordt aangesteld en staat naar eigen zeggen voortdurend in contact met toeleveranciers en afnemers.

Of registreer je om te kunnen reageren.