Home

Nieuws

Ethiopiërs op bezoek in Nederland

Arnhem – Ontwikkelingsorganisatie Agriterra ontvangt van 16 tot 21 maart een groep hoogwaardigheidsbekleders uit Ethiopië, waaronder de Minister van Landbouw Tefera Derbew. De groep Oost-Afrikanen komt voor een studietour gericht op goed coöperatief ondernemerschap en bezoeken onder meer Rabobank, FrieslandCampina, FloraHolland, Cosun en CZAV.

Agriterra organiseert dit bezoek samen met het Ethiopische Federal Cooperative Agency (FCA) en de Nederlandse ontwikkelingshulporganisatie SNV. Nederland wordt volgens Agriterra gezien als voorbeeld. In Nederland wordt circa 68 procent van de agrarische producten, exclusief bloemen, via een coöperatie afgezet. Dit percentage ligt in Europa alleen in Finland hoger.
Ook Ethiopië is volgens Agriterra een echt coöperatie land. Coöperaties kunnen een belangrijke rol spelen in het hervormen en verbeteren van de agrarische economie in Ethiopië. Om dat doel te bereiken, wil FCA de wetgeving en beeldvorming rond coöperaties in Ethiopië moderniseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.