Home

Nieuws 6 reacties

D66 wil regeringscommissaris voor voedsel

Den Haag - D66 vindt dat er een regeringscommissaris voor de voedselveiligheid moet komen, die ook de taak heeft voedselfraude te bestrijden.

De maatregelen tegen frauderende bedrijven moeten worden aangescherpt in samenwerking tussen de ministeries ven Economische Zaken en Justitie en Veiligheid, zegt D66 in reactie op het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid over de risico's in de vleesindustrie.

De PvdA zegt dat de overheid het initiatief weer naar zich toe moet trekken. "We hebben het bedrijfsleven  de ruimte en verantwoordelijkheid gegeven, maar kennelijk kunnen ze dat niet aan. Het bedrijfsleven kan zelf geen orde op zaken stellen", zegt het geschrokken PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers. "Dat er fraude was wisten we al, maar dat het met de voedselveiligheid zo zorgelijk was gesteld, daar zijn we erg van geschrokken."

D66-woordvoerder Gerard Schouw: "Voedselveiligheid is óók de verantwoordelijkheid van de minister van Veiligheid en Justitie. Daar ligt een deel van de oplossing. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kan dit niet alleen. Bedrijven die frauderen moeten echt geraakt worden. Daarom hogere boetes en eerder overgaan tot strafrechtelijke vervolging om fraude zoveel mogelijk te voorkomen."

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Juist precies juist D66 Moet weten dat import vlees niet uit HOLLAND komt.
  Met andere woorden D66 maakt de HOLLANDSE vlees industrie kapot
  De meest zwaar onder controle staande HOLLANDSE vlees industrie is s'werelds veiligst. D66 moet Europees handelen en niet
  zoals die walgelijke tv uitzending wil doen geloven door keer op keer de zelfde misplaatste beelden uit te zenden dat dit een HOLLANDS probleem is .Dat opgelost kan worden door hier meer ambtenaren aan te stellen. Dat is schofterig zolang oma en opa nog in de HOLLANDSE stront luier leggen te wachten op hun wekelijkse wasbeurt.

 • Jongman

  Bull shit, in nederland geproduceerd voedsel heeft de hoogste kwaliteit ter wereld. Alleen enkele malafide individuen maken de hele sector stuk. Hiervoor moet je niet de hele sector overhoop halen. Diegene die rotzooi met import voedsel uithaalt streng straffen zodat ons eigen produkt nog beter bij de consument op tafel gezet wordt.

 • kremer

  We hebben toch de NVWA!!!!!

 • jdekorte

  Beter een minister aanstellen voor VOEDSELZEKERHEID.
  Als het hier nog even zo doorgaat met alle onzinnige regelgeving en verboden is er straks niets meer te eten.
  Laat maar uit bv. Brazilie komen, dat is lekker verantwoord!
  Stelletje sukkels in den Haag en Brussel, alles wordt door jullie kapot gemaakt. Denk aub eens na en kom eens een keer kijken op een hedendaags agrarisch bedrijf, mogelijk gaan je ogen open.

 • info36

  Hoe meer regeltjes, hoe meer er gefraudeerd gaat worden.
  Nu gaan ze de goedwillenden nog meer controles opleggen, vinden ze het gek dat er bijna geen opvolgers zijn in de landbouw. Niet gehinderd door enige kennis van zaken blijven die D'66 en PVDA figuren allerlei lompe dingen roepen.

 • Elevage

  tijd voor een echte minister van Landbouw en voedsel!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.