Home

Nieuws 93 reacties

'Wakker Dier voldoet aan criteria Postcode Loterij'

Doetinchem – De Nationale Postcode Loterij heeft eenmalig 500.000 euro gedoneerd aan Stichting Wakker Dier. Dat leidde de afgelopen dagen tot commotie onder veehouders onder meer op sociale media en op de website van De Telegraaf.

Boeren zijn boos over de steun aan Wakker Dier, ze omschrijven de organisatie op Facebook en Twitter onder meer als anti-boeren-organisatie. Meerdere veehouders willen hun deelname aan de Postcode Loterij vanwege de steun aan Wakker Dier opzeggen.

De donatie van de loterij aan Wakker Dier is onderdeel van in totaal acht eenmalige schenkingen over het jaar 2013, samen goed voor 5,5 miljoen euro.
Volgens een woordvoerder van de loterij voldoet Wakker Dier aan de criteria zoals de Postcode Loterij die heeft opgesteld voor eenmalige schenkingen. De Postcode Loterij verdeelt zo breed mogelijk het beschikbare geld voor goede doelen over uiteenlopende organisaties met draagvlak binnen de samenleving. "Wakker Dier heeft voldoende steun onder het Nederlandse publiek", aldus de woordvoerder, "Wakker Dier heeft ons aangegeven dat diervriendelijker producten niet ten koste hoeven te gaan van boeren. Integendeel. En ze gaven aan dat hun campagnes ertoe moeten leiden dat supermarkten diervriendelijker producten inkopen en consumenten diervriendelijker boodschappen doen, voor een hogere prijs. Daar zouden bij uitstek Nederlandse boeren van kunnen profiteren."

De loterij heeft de afgelopen dagen meerdere vragen ontvangen over de donatie aan Wakker Dier, met name vanuit de veehouderij. De vragen worden allemaal beantwoord, maar over het aantal vragen en opzeggingen doet de woordvoerder geen uitspraken.

303 miljoen voor goede doelen

Over het jaar 2013 keert de Postcodeloterij in totaal 303 miljoen euro uit aan goede doelen op het gebied van mens en natuur. In de missie van de loterij staat het omschreven als 'wij steunen goede doelen die zich inzetten voor een rechtvaardige en groene wereld'.  Het grootste deel van de uitkeringen gaat naar ruim 90 vaste begunstigden. Het meeste geld gaat naar het Oranjefonds (15 miljoen). Natuurmonumenten is al vanaf de oprichting van de loterij in 1990 begunstigde en kreeg over 2013 ruim 14 miljoen euro. Grote bedragen gaan ook naar het Wereldnatuurfonds (13,5 miljoen) en de koepel van provinciale landschappen, De12Landschappen, die in totaal 11,25 miljoen ontvangt. Onder de vaste ontvangers in de natuur en milieusector ook Milieudefensie (1,35 miljoen), Natuur en Milieu (1,8 miljoen) en de Natuur en Milieufederaties (2,25 miljoen). Via de zogenoemde extra projecten kreeg Milieudefensie over 2013 bijna 2 miljoen euro voor haar project 'Wat van dichtbij komt is beter'. Een overzicht van alle begunstigden en de bedragen is te vinden op de website van de loterij.

Laatste reacties

 • martensDLD

  Meteen lidmaatschap opzeggen!

 • Hugobens

  Dit betekent dat een organisatie als Wakker Dier voldoende steun heeft onder het Nederlandse publiek. Heb ik hier iets gemist? Hier klopt iets niet. Waar baseert u het draagvlak onder het Nederlandse publiek dan op? WakkerDier overtuigd niet. WakkerDier choqueert. Zij doen voorkomen of het kommer en kwel is met het dierenwelzijn binnen onze veehouderij. Hierbij criminaliseren zij de boer, immers als dit dierenmishandeling is, dan is de boer de dader of op zijn minst medeplichtig.
  Ik respecteer ieder zijn mening. Echter wanneer met de waarheid een loopje genomen wordt, voel ik mij gekwetst als boer. Als dan ook nog eens door de Postcodeloterij WakkerDier als goed doel gezien wordt, is mijn rechtsgevoel aangetast. Pijnlijk is het zeker als het tegendeel waar is. Het dierenwelzijn binnen de Nederlandse veehouderij, ligt op een veel hoger plan dan waar dan ook in de wereld. De Nederlandse veehouderij innoveert vooral op duurzaamheid. De sector is daarom ook met enige regelmaat in overleg met NGO’s. De Dierenbescherming is daar een van. WakkerDier daarin tegen, mijdt elk dialoog en frustreert de gehele sector. Zelf ben Ik trots op mijn bedrijf. Ik behandel mijn dieren met respect. Ik ben trots dat ik pluimveehouder mag zijn en mijn dieren mag verzorgen. Ik nodig u uit om een kijkje bij ons op het bedrijf te komen nemen. Www.hetscharrelei.nl
  Graag verneem ik uw reactie op mijn bovenstaande vraag omtrent het draagvlak van WakkerDier en hoop u binnenkort te mogen ontmoeten.

 • nedviand1

  Grote ..ulkoek van de beoordelaars van de loterij. Wakker Dier is een met extremisme te vergelijken organisatie, vergelijkbaar met elke vorm van extremisme die in het algemeen in ons land wordt afgewezen. Kenmerk van dergelijke organisaties is het gebrek aan nuance en het gebrek aan feitelijke inzichten. Deze inzichten worden weggedrukt door het fenomeen 'wensen van enkelen, met name van de Herengracht die welk inzicht mbt de natuur en het platteland verloren heeft ' en worden gedomineerd door de producenten van het zgn. vegetarische/veganistische voedsel waarbij het materiele belang van de man van mevr. Thieme ( PvdD ) dhr. Jaap Korteweg en van dhr. Nico Koffeman ( nota bene 1e Kamer lid voor de PvdD ) voorop staat.
  Pieter J. den Ouden+

 • Hugobens

  Mijn bovenstaande reactie is een verkorte versie van mijn open brief aan de Postcodeloterij.

 • Rosekalf 2012

  Heb ook gereageerd, heeft geen nut. Iedereen krijgt dezelfde standaard e-mail terug.

  Ik vind het te schoftig voor woorden, en Wakker Dier maar verder laten gaan met het in de wereld brengen van roddels.
  En daar nog vorstelijk voor betaald krijgen..

 • boerderij12

  welke idoot doet nu nog mee met de postcode loterij

 • agri2

  Het ondersteunen van allerlei organisaties die ons tegenwerken of van het land willen hebben is één van de redenen waarom we niet mee doen met deze loterij.
  De agressieve wervingscampagnes en het opjuttende karakter van deze loterij staan ons ook niet aan. Wij zijn niet bang om een prijs mis te lopen die de buren wel krijgen.
  Voortaan wil ik de post die ze opsturen, terugsturen met retour afzender erop, dan houd je ze een beetje bezig.

 • eggfarmer

  Goed verhaal Hugo, het liefst zien ze dat we het opgegeven maar dat kunnen ze vergeten!!

 • politiek

  Bijzonder opmerkelijk zoals de Nederlandse veehouderij zich afzet tegenover de consumenten. Wie heeft wat te verbergen. ? Ik ben het zeer beslist NIET eens met vele opmerkingen en visies zoals die hiervoor geschreven zijn. Ook de Nederlandse veehouderij moet mee met ontwikkelingen. Wees open en transparant en eerlijk naar uw dieren en consument.

 • Hugobens

  Politiek, je bent welkom! Zelfs WakkerDier heb ik met open armen ontvangen op ons bedrijf. Wij hebben niks te verbergen en gaan graag mee met ontwikkelingen die onze sector verduurzamen. Wat pijnlijk is dat WakkerDier boeren kwetst en dit door de Postcodeloterij beloond wordt met €500.000 euro. Www.hetscharrelei.nl

 • johannetje

  Schandalig!! Net maar even een berichte naar hun klantenservice gestuurd.

 • agratax2

  @politiek. Het al dan niet open en transparent zijn heeft niets te maken met de wensen van -DE CONSUMENT- in dezen. DE CONSUMENT bestaat niet Nederland heeft 16 miljoen consumenten met ieder hun eigen idee over voeding en dierhouderij. Helaas moet ik concluderen dat de meerderheid van de mensen niet achter de eisen van WD of de PvdD staat zo gauw ze in het vriesachap van de Supermarkt grijpen. Dus zijn ze meer geinteresseerd in goed en goed koop eten dan in duurder en zgn. diervriendelijke productie. Hier komt nog bij dat niet de PcL bepaalt wie geld uit de pot krijgt maar een speciale instantie die voor de toewijzing van de gelden zorgt en die bepaald heeft, dat het over grote bedragen gaat en van te voren goed gekeurde instanties. Eens heb ik gevraagd om ca. 100.000 Euro als input voor micro kredieten voor het armste land van Afrika helaas niet mogelijk, het bedrag was te laag en de lokale organisatie niet erkend. Kon alleen via erkende lokale banken die 30 % rente eisen van de lokale boer of middenstander. Voor mij deed dit de deur dicht en was de loterij verworden tot een geld machine voor de artiesten en de Nederlandse NGO's en nu ook nog WD. Dus voor mij geen club om ook maar 1 euro aan uit te geven.

 • Hugobens

  @Politiek over transparant gesproken, graag bij de volgende reactie gewoon je naam erbij vermelden. Dat is wel zo transparant. Zullen we daar eens mee beginnen?

 • johannetje

  Als wakker dier het ook open en transparant deed, had je wellicht een punt, politiek. Maar dat doen ze nu juist niet. Een clubje met terroristische neigingen, dat wakker dier. Radicalen, niet voor reden vatbaar, bezig met hun eigen Jihad.

 • politiek

  Beste Hugobens. Ik ga op uw uitnodiging in. ! Ik hoop op een open discussie en zeer beslist geloof ik (nog) niet dat het Wakker Dier te doen is om boeren te kwetsen. Maar natuurlijk , ik ben benieuwd naar uw visie hierin. Is het de bedoeling om boeren te kwetsen , dan zal ik ook niet nalaten dat te vermelden. ( dit ook in belang van de dieren ! )

 • johannetje

  Beste meneer, mevrouw,

  Hartelijk dank voor uw bericht. Een van onze medewerkers neemt uw bericht in behandeling en u ontvangt uiterlijk binnen 10 werkdagen een reactie.

  Heeft u een dringende vraag, dan zijn wij u graag behulpzaam via: 0900 300 1500 (op werkdagen van 9-21 uur, 10 cpm).
  Samenvatting van uw bericht:
  Ik heb een: Klacht
  Over: Goede doelen, Extra projecten
  Betreft: Wakker Dier
  Datum aangemaakt: 13/02/2014 23:23
  Uw referentienummer: 140213-001690


  Sinds wanneer steunen jullie terroristische organisaties als Wakker Dier? Schandalig!!!!

 • politiek

  Beste Johannetje. Ik bemerk dat je rechten ontleent aan het woordtje OOK . Je moet daar boven staan. Als een ander niet transparant is wil niet zeggen dat je zelf ook duister moet zijn. Daar ligt zelfs je kans.
  Gewoon dus eerlijk , open en transparant zijn. We hebben het tenslotte wel over dier(welzijn) en voedselveiligheid.

 • johannetje

  De landbouw doet niet anders, alles is gecertificeerd en traceerbaar. Open dagen in overvloed. Dat had u moeten weten voor u het voorgaande schreef.

 • politiek

  #13 , @Hugobens . Ik zal me netjes voorstellen als ik bij je bent. O.K.. ?

 • politiek

  Beste Johannetje , Ik kom veel op open dagen. De praktijk ken ik echter ook zeer goed. Maar laten we niet elkaar liggen afzeiken maar in belang van dieren en voedselveiligheid denken. !

 • flyinghollander

  @Politiek dat ze hier weer toelaten? Was U niet diegene die willens U mogelijke besmette varkens niet wou sturen naar Rendac. Dus nu niet het heillige boontje uithangen.

 • politiek

  Beste Flyinghollander. U maakt me nieuwsgierig. Kunt u het nog wat ruimer en duidelijker omschrijven ? . Open en transparant dus. We hebben het over voedselveilgheid ( volksgezondheid) en welzijn dieren.

 • flyinghollander

  Leg jij het zelf eens uit, dat weerhield je vorige jaar ook niet, totdat ze jou blokte. Heb je nu eindelijkbewijs aan Doetichem gegeven van al je verhalen van toen?

 • Hugobens

  @Politiek even een mail sturen naar: info@hetscharrelei.nl. Maken we samen een afspraak :-).

 • agro1

  kan niet opzeggen, mijn ogen zijn altijd al open geweest. onsympathiek iets, die postcodelotery. Schweiz vorwaerts, grunningen forever en ciolos boppe!!!!

 • Gerard Groot Koerkamp

  Dien a.u.b. allemaal een klacht in bij de Nat. Postcode Loterij.Het is toch duidelijk dat er geen draagvlak is voor deze sponsoring.

 • leftturn

  je bent sowieso niet goed snik als je hieraan meespeelt

 • johannetje

  Van: Postcode Loterij Ledenservice [mailto:info@postcodeloterij.nl]
  Verzonden: vrijdag 14 februari 2014 9:11
  Aan: prive
  Onderwerp: Wakker Dier [Incident: 140213-001690]


  Betreft
  Wakker Dier

  Reactie via e-mail
  Beste heer, mevrouw,

  De Postcode Loterij steunt organisaties die zich richten op mens en natuur. Daarbij proberen wij zo breed mogelijk het geld te verdelen over uiteenlopende organisaties. Wakker Dier ontving dit jaar een eenmalige bijdrage van € 500.000,- van de Nationale Postcode Loterij. Zij besteden dit bedrag aan campagnes om supermarkten te overtuigen diervriendelijker producten in te kopen en consumenten te overtuigen meer diervriendelijke producten te kopen.

  Wakker Dier vindt dat alle dieren in de veehouderij recht hebben op een dierwaardig leven met volop ruimte voor natuurlijk gedrag. De organisatie richt haar pijlen op grote winkelbedrijven of A-merken die boeren onder druk zetten om steeds goedkoper te produceren. Wakker Dier wil deze bedrijven stimuleren om meer aandacht aan dierenwelzijn te besteden. Dit betekent dat boeren een betere prijs moeten krijgen voor hun producten.

  Diervriendelijker producten hoeven niet ten koste te gaan van boeren. Integendeel. De campagnes van Wakker Dier leiden ertoe dat supermarkten diervriendelijker producten inkopen en consumenten diervriendelijker boodschappen doen, voor een hogere prijs.

  Met vriendelijke groet,


  Roel Eleveld
  Afdeling Ledenservice

 • johannetje  Geachte heer Eleveld,

  Wakker Dier geeft als stichting geen enkele inzage in haar doen en laten. Door hun acties heeft de Land- en tuinbouwsector enorme schade geleden, de sector die zoals u weet de motor van onze economie is op dit moment. Er is geen land in de wereld die haar dierenwelzijn zo op orde heeft als Nederland, ver boven de Europese normen.
  Wakker Dier bediend zich van methoden die illegaal zijn of er tegen aan schuren. Bedient zich van beeldmateriaal die via inbraak zijn verkregen of gebruikt beelden afkomstig uit voormalige Oostbloklanden om hun gelijk te halen.
  Wakker Dier is een stichting die elke dialoog met de sector uit de weg gaat, bediend zich in de media van oneliners, zonder te dulden tegengesproken te worden en zonder enig bewijs. Ik kan zo nog wel een A-4 tje vol schrijven.
  Ik raad u aan u eens wat meer te verdiepen in hetgeen Stichting Wakker Dier doet en aanricht. Ik neem maar aan dat u midden in de samenleving staat en niet met een grachtengordelblik naar Stichtingen als deze kijkt en vervolgens beoordeeld.
  (Folkert van der Graaf was deelgenoot van Wakker Dier, dit terzijde).

  Met vriendelijke groet,
  J.

 • johannetje

  Mijn advies, massaal schrijven aan die lui, tot ze er gek van worden!

 • alco1

  Het blijkt dus, als je maar een goed verhaal hebt dat je dan je geld krijgt van de postcode loterij.
  Dat die club de één na de andere aantijging doet die voor het grootste deel uit de duim gezogen wordt, schijnt niet relevant te zijn.

 • auga

  Wakker Dier geeft voorlichting op scholen, tv en radiospotjes over hoe de vee-industrie de natuur kapotmaakt hier in Brabant. Ziektes, stank, mestfabrieken, je keel slaat ervan dicht. En waarom? Boeren worden er niet beter van, het is allemaal export. vleesmaffia. Kijk eens op PigBusiness, the movie....

 • johannetje

  Betreft
  Wakker Dier

  Reactie via e-mail
  Beste heer, mevrouw,

  Dank u wel voor uw reactie.

  De loterij gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de verdeling van de gelden die bestemd zijn voor de goede doelen, op dit moment steunt de Postcode Loterij 101 organisaties. Wakker Dier voldoet aan de strikte criteria die bij de toewijzing van een eenmalige financiële bijdrage gehanteerd worden. Wij informeerden u hierover in onze eerdere reactie aan u. Wij betreuren het dat u zich hier niet in kunt vinden.

  Graag benadrukken wij dat wij uw betrokkenheid bij onze organisatie en onze goede doelen op prijs stellen.

  Met vriendelijke groet,


  Roel Eleveld
  Afdeling Ledenservice  Puh!
 • Paul Grefte

  Is toch oud nieuws dat de postcodeloterij wd steunt. Elke veehouder die meedoet besteelt zichzelf!!!
  De vriendenloterij, en kies je eigen goede doelen.......

 • johannetje

  Geachte heer Eleveld,

  U moet wel beseffen dat u hiermee een complete beroepsgroep een slag in het gezicht geeft, dan wel een dolkstoot in de rug. U zult nogal wat leden verliezen hierdoor. Het zou u sieren uw excuses te maken voor deze blunder. Een hardwerkende sector wordt voor schut gezet. Letterlijke uitspraken van wakker dier zijn o.a. “98% van de veeteelt moet uit Nederland verdwijnen, danwel biologisch worden.” Een utopie. Dat heeft niks met supermarkten te maken, maar met een Jihad tegen de veehouderij. U heeft zichzelf voor schut gezet en laten ringeloren door een stelletje extremisten.
  Ik dank u wel.

  j.

 • johannetje

  Tot zover mijn mailwisseling met de Postcode loterij

 • boerderijpeter

  Het is te gek voor woorden dat wakker dier 5 ton krijgt, gelukkig heb ik nog nooit mee gedaan aan de postcode loterij,het is bij mij wel bekent dat zoiets kon en kan gebeuren.

 • johannetje

  ik ook niet, erg veel doelen zijn anti-landbouw.

 • verstappen.joep

  Hugo,

  Helemaal met je eens!
  Sterkte in deze ongelijke strijd tegen dit genootschap.

  Joep Verstappen

 • bankivahoen

  Sterker , ik ken geen enkel goed doel dat pro landbouw is. Natuurlijk doe je niet aan die loterij mee , iedereen hoort te weten dat je jezelf niet ten gronde wil laten richten door al die ultra linkse geitenwollensokken clubjes die men daar steunt.

 • koestal

  Ze steunen vooral de directeuren van de postcodeloterij,tonnen salaris ,elk jaar een hoofdprijs !!!!

 • koestal

  mijn buurvrouw die in de bijstand zit doet mee met de postcodeloterij ,en maar klagen dat ze haast geen geld heeft om boodschappen te doen,ze durft ook niet op te zeggen ,want stel dat volgende maand hier in de straat de hoofdprijs valt,zo houden ze veel mensen arm ,hoezo goede doelen ?

 • YOMI

  Jammer dat de Postcode loterij niet wil geloven dat Wakker Dier 98% van de huidige veehouderijen niet goed keurt, aangezien deze volgens de normen van Wakker Dier onder de vee-industrie vallen. En Wakker Dier wil de vee-industrie weg hebben. Dat spreken ze ook steeds uit.

  Wakker Dier schrijft daarnaast ook nog op hun eigen site dat hun doelstelling is dat er minder landbouwhuisdieren in Nederland komen en dat die dan allemaal minimaal ook nog op een biologisch of 3 Beter Leven sterren welzijnsniveau gehouden moeten worden.

  Hieraan voldoet nog geen 2% van alle veehouders.

  Uiteindelijk wil Wakker Dier dat er enkel en alleen vlees in de winkels komt te liggen wat afkomstig is van biologische / 3 sterren bedrijven.

  Wakker Dier stoot boeren regelmatig voor het hoofd met verhalen die niet of maar half kloppen.
  Jammer dat de Postcode Loterij niet wil of kan begrijpen waarom boeren zo 'boos' zijn over deze donatie. Over dat gevoel van de boeren en waar dat die onvrede vandaan komt zou eens wat vaker gesproken kunnen worden. • reiziger

  de clubs van folker van de g hebben geen enkel recht op ongeoorloofde staatssteun dit is toch per europese wet verboden de postcodeloterij is onder deel van de staat en dus is steun onwettig.
  larikoe goede doelen alleen dericteuren van deze clubs verdienen tonnen salaris met deze gesubsidieerde baantjes.

 • politiek

  Ik blijf grote moeite houden met de manier van reageren zoals hiervoor. . Ieder staat het volkomen vrij een klacht in te dienen bij belangen behartigers en/of Overheid. Wordt die klacht niet gegrond verklaard (vanwege mogelijke andere belangen ) , dan staat de weg open naar de Nationale Ombudsman. Ook die zal een oordeel /aanbeveling geven.
  Vervolgens komt er dan hopelijk wel meer openheid en transparantie. Zo niet dan is het niet de burger , of daaraan gekoppelde belangenbehartigers zoals b.v. een Wakker Dier , maar eerder de veehouderij zelf.

 • veldzicht

  Het enigste doel van wakker dier, op den duur alle veehouderij het
  land uit en allemaal vegetarier ,biologisch is maar een tussenstap,
  om hun doel te bereiken,met liegen,bedriegen de boel te verdraaien
  probeert men hun doel te bereiken,mooie praatjes we zijn tegen het
  groot winkel bedrijf en voor de boer geloof er maar geen barst van.
  die hele kliek van wakker dier, radar,zembla,P.v.d D en milieu-
  en dier activisten zijn allemaal het zelfde,dus iedereen die iets
  met landbouw heeft stoppen met de postcode loterij!!!

 • politiek

  Beste Veldzicht. Je praat tegen je CONSUMENTEN. !! Zeer beslist richt Wakker Dier zich NIET tegen de veehouders. Inderdaad , de balans voor een eerlijke opbrengstprijs voor een eerlijk stukje vlees is momenteel totaal zoek. Moeten we dat Wakker Dier aanrekenen of je eigen belangenbehartigers. !! Belangenbehartigers ( Z)LTO , NVV , bijgestaan door ook een soort ambtenaren die alleen maar maandelijks op het eigen loonstrookje kijken waardoor de binding met de consument/dier totaal zoek is geraakt. Dit ten nadeel van het dier , de boer , en de wens van de consument.
  Hopelijk gaan die 500.000 euro veel rendement opleveren voor de gezinsbedrijven en het dier.

 • bankivahoen

  Dream on politiek@, hoe naief kun je zijn ?

 • politiek

  Beste bankivahoen.
  U ben toch toevallig geen (betaalde ) belangenbehartiger. Vaak hebben die de baantjes ook alleen maar voor de euro, s en niet voor het doel.

 • Mozes

  Al enkele jaren geleden heeft de AIVD scholen gewaarschuwd geen sponsoracties voor dierwelzijnsorganisaties op te zetten omdat bij deze organisaties de bovenwereld en de onderwereld volledig met elkaar verweven is.
  De Postcodeloterij gaat vervolgens WD wel sponsorren!!!

 • Mozes

  Hoe is het mogelijk dat WD wel aan de criteria van de Postcodeloterij voldoet maar niet aan de criteria van de AIVD??

 • P.boertje

  weet ook nog wel een organisatie die geld nodig heeft n.l. Het Nederlandse volk of boeren die de natuur in stand houden en helle volkeren van voedsel voorzien

 • veldzicht

  Politiek,Als ik dat mens van wakker dier(de naam ben ik even kwijt)
  hoor vertellen 20 tot 40% van de melkkoeien wordt met hormonen
  behandeld maar er zijn eigenlijk geen cijfers over bekend
  (eigen onderzoekje)een paar %, en bij vion dat poep vlees met annonieme getuigen, dit zijn zomaar 2 van de vele voorbeelden, moet je toch tot de conclusie komen dat het enigste doel is de veehouderij in een kwaad te stellen.

 • flyinghollander

  @Politiek praat over de consument, maar wat ik niet snap is zijn actie met zijn bedrijf toen der tijd, toen dat ook niet voor consument goed zou vallen. Praat U nu met dubbelle tong?

 • reiziger

  nee POLiTIEK leeft ook met dik betaald salaris van de pocodeloterij(undercover WD ) moet je
  hem een zien reageren als je aan zijn inkomen komt.
  wof in schaaps kleren net als foker van de g die oprichter was van de club milieudefensie zijn club krijgt nog steed geld van de potcodeloterij.
  folker van de g was een raf simpatiesand of te wel een communitiese terrorist wordt tijd dat de AIVD een openbaare dienst wordt dan kan iedere
  burger zelf oordelen over fijten en niet een foute mening vormen met betaalde propaganda politiek

 • politiek

  Dankzij Wakker Dier zijn er wel vertrouwelijke rapporten boven water gekomen van hormoongebruik op duizenden veehouderijbedrijven, ook rundvee. Jarenlang en structureel. Om dan nu als veehouderij te stellen dat men niets weet. ?? Beter is het om te zorgen voor een eerlijk, veilig en fair product. Openheid en transparantie dus.

 • veldzicht

  Geachte politiek,alles maar dan ook alles wordt tot in de puntjes
  bijgehouden wat medicijnen betreft op straffe van toren hoge boetes.
  als je ziet hoe je de hele dag in de weer bent om de dieren gezond te houden en naar de zin met koeborstels ,gezonde klauwen frisse stallen
  moeten die kwijlen van wakker dier eens hun vervelende mond houden,
  de echte dieren beulen en zitten bij Staatsbosbeheer onder leiding van Frans Vera die duizenden dieren laten creperen en dood gaan van ellende maar dat is dan de echte ruige natuur , de mafkees, daar mag wakker dier niets over zeggen.

 • reiziger

  @politiek reageer nouw eens op de feiten hier boven dit gaat over het fair
  doen en denken in de samenleving inc jouw inkomen en gedrag .
  Maar heelaas propaganda populisten zo als u zoeken een zonde bok in de samenleving om te misbruiken met als doel eigen macht en inkomen te vergroten in de jaren 40 noemen ze die mensen nazies

 • flyinghollander

  Begin je weer over die geheime rapporten, roep je nu hier al 2 jaar. Je hebt de redactie van alles gezegd, maar nog nooit wat daadwerkelijk gepubliceerd gezien.
  De cijfers ivm hormoon gebruikt klopt niet met wat het overkoeppelend orgaan van veeartsen zeggen.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Wanneer je een vruchtbaarheids hormoon toedient komen er ook hormonen in de urine terecht.Wanneer het dier natuurlijk bronstig wordt komen er ook hormonen in de urine terecht.Dit is een natuurlijk proces.Per saldo verandert er dus niets.Wanneer je het vruchbaarheids hormoon niet hoeft toe te dienen waren de hormonen namelijk ook in de urine terecht gekomen.Bij een vrouw komen er een keer per maand ook hormonen in de urine terecht,echter als een vrouw aan de pil is komen er 365 dagen per jaar hormonen in de urine terecht,die de innesteling van het embryo moet voor komen en die hormonen komen direct in het milieu terecht.Hier is dus pas een probleem.

 • veldzicht

  Nou nou reiziger ,nazies is wel een erg groot woord maar
  het zijn wel leugenaars.

 • alco1

  Iedereen die hun loten willen opzeggen kunnen dit doen via nummer 0900- 3001500. Doe het dus telefonisch dan kun je je verhaal ook kwijt.

 • politiek

  Er komen nog gesprekken met Nationale Ombudsman en Ministerie. De klacht was gegrond verklaard dat men alles in de doofpot houdt inzake openheid en transparantie hormoongebruiken in de veehouderij. Die hormoongebruiken gaan ook tegen EG wetgeving in. Het is net de wielersport. Ook daar mogen de wielrenners niet over doping praten en schrijven. Men brengt de sport in een negatief dagbeeld , en tevens de club , het land , de donateurs ,enz. Uiteindelijk bleek ook in Nederland , binnen het RABO team dopinggebruik niet vreemd te zijn. Dit tegen alle verklaringen in ! Kun je dan echter nog wel spreken van fair sport.
  Zo ook met de hormonen in de veehouderij. Men doet al het mogelijke alles verborgen te houden tot en met zwijplichten naar kamerleden toe. De gebruiken worden niet ontkent. Die zwijgplichten worden overigens ook niet ontkent. tevens lopen er nog WOB procedures om gegevens te ontvangen die men nog weigerd te geven. In betreffende WOB procedures spannen Productschappen en belangenorganisaties zich behoorlijk in alles geheim te houden. Bij een duurzaam product moet je echter open en transparant zijn. Een fair product dus. Vanwaar al die geheimzinnigheid. ! Wakker Dier spant zich behoorlijk in voor openheid en transparantie , dit tegen belangenbehartigers veehouderij in.

 • alco1

  Redactie. Het is weer zover.

 • Jaap39

  Www.stophetleed.nl
  Prioriteiten stellen!

 • politiek

  Een zielige reactie van alco1. Beter kan hij inhoudelijk zijn reactie geven. Gelukkkig zijn er instanties als de Nationale Ombudsman waar je een klacht kan wegleggen die deze inhoudelijk beoordeelt.
  Die weg staat overigens ook volledig open voor als alco1. Tevens staat de weg open naar Europese Commissie en Europese Ombudsman. Via die weg heb ik inmiddels ook al veel info ontvangen die Nederland weigerde te geven. Dat zullen onderwerpen zijn tijdens komende gesprekken met Ministerie en Ombudsman. Alco1 zal wel belang hebben dat alles ook in de doofpot moet blijven.

 • Elevage

  om even weer terug te komen op het onderwerp:
  allemaal onmiddellijk opzeggen van de postcodeloterij (als je er nog lid van bent) en het zou de postcodeloterij sieren als ze de eisen voor subsidie zouden aanpassen, zodat het niet meer mogelijk is dat WD geld ontvangt als zijnde een goed doel!

 • veldzicht

  Nu begin je toch echt wel vreemd uit je nek te kwaken politiek,in dat gesprek van Manon blaas bij radar ging het om een legaal vruchtbaar -
  heids hormoon wat volgens madam bij 20 tot 40% van de melkkoeien
  wordt gebruikt vanwege dat de koeien opgebrand zijn,volgens mijn veearts zijn het maar indentiele gevallen en lang niet altijd de hoogst productieve,en wat groeihormonen betreft worden die al helemaal niet gebruikt vanwege de hoge pakkans en je je bedrijf (terecht)kan sluiten
  misschien waren er 20 jaar geleden nog wat van die cowboys die
  wat probeerden maar nu niet meer ,waker dier probeert nu nog steeds
  die zaken aan te halen om de veehouderij te beschadigen.

 • flyinghollander

  Veldzicht dat doet ie jaren, hij is gebanned en blijkbaar heeft de redactie hem weer toe gelaten.

 • politiek

  Beste Veldzicht. Met uw instemming blijf ik gewoon beschaaft in mijn reactie naar u. Voordat klachten behandeld worden bij Europese Commissie en Europese Ombudsman wordt er beoordeelt of je belanghebbende bent. Je dient alles goed voorbereid te hebben , en terecht. Je behoort duidelijke aanwijzingen aan te leveren , en terecht anders heeft je klacht ook geen enkel kans van slagen. Het is een traag proces en inderdaad daarom niet minder belangrijk naar de consument toe vanwege gezondheidsrisico,s. Overigens beleef ik de medewerking van Nationale Ombudsman , Europese Commissie en Ombudsman als bijzonder positief. Dit in tegenstelling met agrarische belangenbehartigers. Blijkkbaar hebben die grote moeite met het onderwerp. Het economisch gewin is immers bij de veehouderijindustrie.
  De oplossing die bedacht is in # 64 is ook zielig. Het geeft juist rugdekking aan de ,,knoeiers,, in de veehouderij als alles in de doofpot moet blijven. Ik neem aan dat hij bedoelt om mij te weren op deze boerderij.nl site. Het probleem zal er dus echt niet mee weggaan.

 • jehanvankroaks

  Betreft
  Wakker dier

  Reactie via e-mail
  Beste heer,

  De Postcode Loterij steunt organisaties die zich richten op mens en natuur. Daarbij proberen wij zo breed mogelijk het geld te verdelen over uiteenlopende organisaties. Wakker Dier ontving dit jaar een eenmalige bijdrage van € 500.000,- van de Nationale Postcode Loterij. Zij besteden dit bedrag aan campagnes om supermarkten te overtuigen diervriendelijker producten in te kopen en consumenten te overtuigen meer diervriendelijke producten te kopen.

  Wakker Dier vindt dat alle dieren in de veehouderij recht hebben op een dierwaardig leven met volop ruimte voor natuurlijk gedrag. De organisatie richt haar pijlen op grote winkelbedrijven of A-merken die boeren onder druk zetten om steeds goedkoper te produceren. Wakker Dier wil deze bedrijven stimuleren om meer aandacht aan dierenwelzijn te besteden. Dit betekent dat boeren een betere prijs moeten krijgen voor hun producten.

  Diervriendelijker producten hoeven niet ten koste te gaan van boeren. Integendeel. De campagnes van Wakker Dier leiden ertoe dat supermarkten diervriendelijker producten inkopen en consumenten diervriendelijker boodschappen doen, voor een hogere prijs.
  Met vriendelijke groet,


  Roel Eleveld
  Afdeling Ledenservice
  **********
  ABS/100

 • jehanvankroaks

  Iedereen ff een mailtje naar de postcodeloterij sturen, wakker dier communiceert niet, de postcodeloterij wel!
  Dus blijf net als ik mailen tot ze bij de postcodeloterij helemaal gek worden !
  Niet gaan zeuren dat het toch niet helpt, gewoon doorgaan met e-mailen naar de postcodeloterij !!!!!
  lees bovenstaand berichtje maar dan krijg je inspiratie genoeg !

 • koestal

  Waarom mogen in de EU volop kippeneieren ingevoerd worden uit de Oekraine die niet aan de welzijnseisen van de EU voldoen,hiertegen kunnen de Nederlandse legpluimveehouders nooit concurreren,zo maken ze weer een sector kapot,Wakker Dier hoor je hier niet over .Als het maar lekker goedkoop is voor de consument

 • politiek

  Beste Flyinghollander.
  Met uw instemming. Ik moet me verantwoorden naar de Nationale Ombudsman , Europese Commissie , Europese Ombudsman , Nationale Economisch Ministerie waar ook gesprekken zullen volgen . Tevens naar de rechter zal ik duidelijk moeten zijn welke gegevens belangenbehartigers weigeren te geven in verband met de lopende Wob verzoeken. .
  Inderdaad het proces duurt best wel lang. Een Wob verzoek staat eigenlijk 4 weken voor om gegevens te ontvangen. We zijn inmiddels over de 2 jaren !!. Het zal zijn reden wel hebben. !! Het Wob verzoek wat gedaan is bij Europese Commissie in Brussel werd overigens wel keurig binnen toegestane tijd afgewerkt. Veel documenten heb ik ontvangen die Nederland tot nu toe weigerde te geven.

 • flyinghollander

  Het is nog mooi dat je in jezelf geloofd. Maar je roept al zolang dat je iets openbaard, behalve hoop bla bla is er weinig op tafel gekomen. Je snapt zelf toch wel dat je dan niet meer serieus word genomen.

 • mazzel1

  Is 'politiek' nog steeds die gefrustreerde ex-varkensboer of hebben we een nieuwe nestvervuiler?

 • leo,s vriend

  Politiek, dan heb je een beste vergoeding ontvangen voor het te laat voldoen aan de reactie op je wob verzoek?

 • politiek

  Beste Flyinghollander ,
  Denk liever aan je slachtoffers als aan mij .
  Kankerpatienten, vooral borst en prostaatkanker , Diabetes, momenteel meer als honderduizenden in NL,
  Meerdere hart en vaatziektes,
  Spannings/stress ziektes zoals b.v. bordeline
  enz. met nog niet vernoemde erfelijke afwijkingen.
  Ik kan me moeilijk voorstellen dat je in je naaste familie/ kenniskring geen trieste voorbeelden hebt.

 • politiek

  De reactie van mazzel1 en mts.menkhorst1 kan ik niet volgen. Graag meer duidelijkheid ,vooral in het belang van de consument , en vooral slachtoffers zoals hiervoor beschreven.
  Openheid en transparantie !
  Wees sportief en ga de uitdaging aan . !

 • flyinghollander

  Als jij de uitspraak van Mts Menkhorst niet begrijpt, heb je wel heel weinig van WOB begrepen. Je krijgt een vergoeding als het niet binnen de gestelde termijn is. Teken dus aan de wand dat je maar wat roept.

 • politiek

  Beste flyinghollander. Na een officiele zitting is er door de Overheid inderdaad begonnen over geld. Echter, vrouwenborsten zijn niet te koop heb ik als antwoord gegeven. Ik ervaar dat als het aanbieden van zwijggeld.
  Een Wob verzoek gaat om het verkrijgen van documenten /gegevens/informatie en niet over geld.

 • flyinghollander

  Laat je nakijken. het is namelijk geen zwijggeld, dat is een boete systeem dat de overheid zijn werk niet goed doet. Wat de WOB blijft staan.
  Snap niet dat je het zelf niet ziet, je roept hier al jaren van alles en je hebt in Doetichem ook geprobeerd, maar wat is er bekend. 1 Persoon die maar blijft roepen, vind je het logisch dat mensen dan eens gaan denken of je wel de volle 100% aantikt? Dus kom gewoon met bewijs <dus papier bewijs geen eigen teksten> dan krijg je veel meer voor elkaar.

 • veldzicht

  Beste politiek,Als al die vreselijke ziektes te wijten zijn aan die verschrikkelijke ''bio industrie'' dan moet het hier in de randstad waar je dat allemaal niet hebt
  toch wel gezond leven zijn, wel ik kan je verzekeren het tegendeel is waar het komt hier net zoveel of meer voor als in gebieden met veel vee,
  wakker dier en P.V.D.D schuiven graag alle narigheid op het bordje van
  de boeren en dan worden stok oude hormoon schandalen of misstanden
  er met de haren bijgesleept.voor de duidelijkheid ik heb geen kippen of varkens hoor.

 • farmer135

  ach er zijn genoeg andere loterijen, staatsloterij, bankgiroloterij, lotto. De postcodeloterij heb ik dus meteen opgezegd !

 • veldzicht

  Farmer heb ik al lang gedaan,met natuurmonumenten ,milieu defencie(folkert v.d Graaf)en Greenpeace had ik ook niks.
  .

 • leo,s vriend

  Flyinghollander,dank je. Jij weet wel hoe de regelgeving in elkaar zit en politiek dus niet.

 • politiek

  Beste Flyinghollander,
  # 82 , Hoe bedoelt u 1 persoon ? de klacht die ingediend was bij de Nationale Ombudsman was gegrond verklaard. Meerder onderzoeken zijn er aan vooraf gegaan.
  De aanbeveling die de Nationale Ombudsman doet naar Ministerie van Economische zaken zal vervolg krijgen.
  Kern is dat men veel tekort schiet in openheid en transparantie inzake voedselveiligheid. Uitslagen hormoononderzoeken vlees dienen zonder meer beschikbaar te zijn en te komen aan opdrachtgever ( veehouder) en ieder. Als op bewuste uitslagen geheimhouding berust om bevoordeeld exportmarkten te beschermen dient men dat ook aan te geven.

 • flyinghollander

  Zucht... geheimhouding hier geheimhouding daar er is nog gewoon geen ruk verandert met jou.

 • Mozes

  Politiek, je praat nu wel steeds over het gedrag van anderen maar praat eerst maar eens over je eigen gedrag. Jij was één van de tientallen varkenshouders die rechtstreeks voer hebben ingekocht met hoge concentraties hormonen. Toen het ontdekt werd hebben de anderen vrijwillig meegewerkt aan een ruiming. Jij was de enigste die dat niet wilde. Vervolgens heb jij als enigste geprobeerd de varkens die met hoge concentraties hormonen besmet waren in de handel te brengen.

  Naast de enkele tientallen bedrijven met hoge concentraties hormonen waren er ook duizenden met lage tot zeer lage concentraties hormonen. Deze bedrijven zijn schuldloos besmet geraakt doordat de voerfabrikant de besmette glucosestroop heeft gebruikt bij het persen van brokken.
  Het probleem met deze bedrijven heeft men enerzijds onder de pet gehouden maar anderzijds heeft men een slachtstop van enkele weken ingesteld. Het hormoon waar het om gaat blijft maar enkele dagen in het lichaam aanwezig. Door de slachtstop werd ieder risico voor de volksgezondheid uitgesloten.

  Jij @politiek bent geen varkenshouder meer, je bent al lang gepensioneerd, maar je kunt nog steeds niet verkroppen dat jou bedrijf geruimd moest worden terwijl duizenden laag besmette bedrijven onder de pet werden gehouden. Nog steeds ben je op zoek naar wraak op jou vroegere collega's. Als jij 13 jaar geleden tijdens de MPA-affaire had meegewerkt aan een ruiming had je nu rust gehad.

 • mazzel1

  Idd Mozes; een nestvervuiler noemen we zoiets!

 • vandenbrandcv1

  op de site van lekker dier staat een ton met stervende biggen (kadavers),maar die zij al dood. EN ZO WORD HET PLUBLIEK VOOR DE GEK GEHOUDEN. met geld van de postcodeloterij !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • vandenbrandcv1

  sorry,side van varkens in nood.

 • flyinghollander

  @ politiek houd zich erg steel, zou de aivd hem het snoeren opgelegd hebben?

Laad alle reacties (89)

Of registreer je om te kunnen reageren.