Home

Nieuws 6 reacties

Topman NVWA in opspraak

Hilversum - Inspecteur-generaal Harry Paul van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is in opspraak geraakt.

Volgens het radioprogramma Argos zou hij zijn positie hebben gebruikt om zijn broer bij te staan. Zijn broer Rick Paul was betrokken bij een conflict bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Paul zou zijn contacten met onder meer voormalig landbouwminister Cees Veerman hebben gebruikt om de positie van zijn broer te bespreken. Veerman was in die periode voorzitter van de Raad van Toezicht van het VUMC. Ook met het toenmalig hoofd van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, Gerrit van der Wal, werd het conflict van longarts Rick Paul besproken door de huidige topman van de NVWA. Daarbij ging het om een onderzoek naar een calamiteit bij de operatie van een patiënt van longarts Paul.

Paul erkent in een gesprek met Argos dat er contacten geweest zijn tussen hem en Veerman en Van der Wal. Maar hij ontkent dat hij zijn ambtelijke positie heeft gebruikt om de zaak van zijn broer te bepleiten. Volgens Paul heeft hij duidelijk een streep getrokken.

Paul Heeft meer dan twintig jaar bij het voormalige landbouwministerie gewerkt. Hij is sinds eind 2012 inspecteur-generaal van de NVWA.

Laatste reacties

 • politiek

  Onduidelijk is nog waarom er in de periode van Harry Paul , monsters voor hormoononderzoeken, karkassen en hormoonuitslagen dieren/vlees binnen wettelijk termijn vernietigd werden. Toenmalig landbouwminister Cees Veerman legde ieder zwijplichten op. ( ook kamerleden )

 • bankivahoen

  Als je hier bewijs voor kunt aandragen ben je vanavond uitgenodigd bij DWDD politiek@ .

 • alco1

  @bankivahoen. Ik weet niet of jij het 'verhaal' van 'politiek' kent. Vorig jaar mocht hij zijn 'bewijsstukken' aanleveren op de redactie. Maar het werd alleen een verhaal hoe hij met zijn bedrijven onheus was behandeld.
  Ik denk ook dat een uitnodiging door DWDD dan ook cynisch bedoelt is, vooral de laatste twee D's. 'Draait Door'.

 • Mozes

  Het probleem met @politiek is dat hij een incident uit het verleden niet in zijn ware proporties kan communiceren. In alle richtingen wordt het uitvergroot tot het oneindige.

 • bankivahoen

  Je snapt het Alco@ !

 • Elevage

  Maar buiten het verhaal van @politiek om
  Het kan toch niet zo zijn dat iemand met deze post bij NVWA op deze manier zijn kennis/kunde heeft inzet.
  Als jij een zandkorrel verlegt heb je gelijk een boete en meer gezeik aan de broek hangen.
  Maar hij mag hier en daar wat connecties gebruiken.................
  Integriteit aangetast en niet zo weinig ook.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.