Home

Nieuws

Tool voor boerderijwinkels

Veenendaal - Coöperatie Landwinkel heeft een digitaal hulpmiddel ontwikkelt voor boerderijwinkels. Eigenaren van een boerderijwinkel kunnen daarmee op internet hun bedrijfsgegevens vergelijken met branchegenoten.

De tool is gemaakt met hulp van het ministerie van Economische Zaken, het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, en ZLTO.

Op de website kengetallenboerderijwinkels.nl kunnen ondernemers met een boerderijwinkel anoniem de gegevens van de winst- en verliesrekening invullen en vergelijken. De tool moet hulp bieden bij het financieel runnen van een boerderijwinkel. Een rendabele exploitatie van een boerderijwinkel is niet eenvoudig gebleken. Ook kan de tool helderheid geven over de bedrijfsstrategie zoals assortiment, openingstijden of inzet van personeel.

Uit een eerste scan blijkt dat de inkoopkosten van boerderijwinkels 60 procent van de omzet uitmaken, brutowinst 34 procent van de omzet en loonkosten 12 procent van de omzet. De gemiddelde omzet per vierkante meter is 2.988 euro en per openingsuur 103 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.