Home

Nieuws

Nertsenbontprijzen genormaliseerd

Kopenhagen - De nertsbontprijzen op de februarironde van de veiling Kopenhagen Fur zijn vorige week ten opzichte van het record van afgelopen jaar met 30 tot 40 procent gedaald. Volgens directietopman Torben Nielsen zijn de prijzen daarmee teruggekeerd naar een meer normaal niveau.

Nielsen is er bovendien blij mee dat het hele aanbod – ruim 7 miljoen vellen – van de hand ging, in tegenstelling tot de laatste veilingronde in 2013, toen het grootste deel onverkocht bleef. Bij een gemiddelde prijs voor buitenlandse nerts van ruim 39 euro per vel en 49 euro voor nerts van Deense makelij leverde dat een omzet op van 349 miljoen euro.

De wereldwijde nertsbontproductie komt dit jaar volgens Kopenhagen Fur uit op 80 miljoen stuks. "Dat grote aanbod zet druk op de prijzen, maar we verwachten wel dat de productieomvang naderhand kleiner zal worden."

Of registreer je om te kunnen reageren.