Home

Nieuws 7 reacties

Jumbo: spotjes Wakker Dier doen pijn

Hilversum - Supermarktketen Jumbo heeft veel last van de radiospotjes van Wakker Dier, waarin consumenten worden opgeroepen "geen vreselijke plofkip meer te kopen" bij Jumbo.

Toch is supermarkt niet van plan om te stoppen met de verkoop van goedkoop vlees. Dat zegt Jumbo-topman Frits van Eerd in een interview met het Radio 1 Journaal.

"Natuurlijk hebben we daar last van. Uiterst vervelend. Het raakt ons ook echt. Ze raken mij in mijn hart als ik zoiets hoor", aldus Van Eerd. Hoewel Jumbo vragen krijgt van klanten, zou van een omzetdaling geen sprake zijn.

Van Eerd vindt het goed voor de bewustwording van het publiek dat veel mensen zich druk maken over goedkoop vlees. Hij is echter niet van plan om het uit de schappen te halen. "Beleid is beleid. Vlees met een laagste-prijsgarantie is een belangrijke succesfactor voor ons."

Laatste reacties

 • cpm.vandeursen

  Ja Frits wil Dakar rijden dus dat moet ergens van betaald worden.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Goede zaak,niet laten intimideren door Wakker Dier.Vegetariers zijn nu eenmaal niet onze doelgroep.We moeten ze wel respecteren,maar ze moeten ook de mening van de vleesetende consument respecteren en hen vrij laten als zij daar naar willen handelen.Dit is de kern van vrijheid van meningsuiting.De spotjes van Wakker Dier tegen super markten moeten verboden worden,omdat je volgens de wet niet iemand anders een mening op mag dringen.

 • koestal

  Jumbo heeft last van de blabla van Wakker Dier,gewoon niet op reageren is het beste

 • alco1

  Reclamecode commissie. Wordt eens wakker!!!

 • somporn

  Rechtzaak aanspannen tegen WD, lastercampagne en zoals alco
  al zegt:Reclamecode commissie. Wordt eens wakker!!!

 • tinus888

  en weer gratis reclame voor jumbo;vlees met de laagste prijsgarantie

 • RDB

  ethiek en elastiek, beide kun je met nagenoeg dezelfde letters leggen bij Scrabble of Wordfeud; bij beide is er evenwel ook een keer een einde aan de rek. Bij een giraf aan de leeuwen voeren hebben we het grootste commentaar, als het onze portemonnee raakt gedragen we ons plots geheel anders?!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.