Home

Nieuws 322 x bekeken

EU: cijfers bevestigen herstel eurozone

Brussel - Brussel is voorzichtig tevreden over de jongste groeicijfers over de economie in de eurozone en in de hele Europese Unie. "De cijfers bevestigen dat het herstel van de economie in de eurozone aan de gang is", aldus de woordvoerder van Europees commissaris Olli Rehn (economische en monetaire zaken) vrijdag.

Hij zei dat de Europese economie op schema ligt om naar verwachting dit jaar versneld te groeien. De economische groei zal in 2014 meer robuust zijn, verwacht Brussel.

In de laatste 3 maanden van 2013 is de economie in de eurolanden uitgekomen op 0,3 procent ten opzichte van het derde kwartaal, hoger dan de 0,2 procent die was verwacht. In de 28 EU-landen kwam de groei uit op 0,4 procent. De cijfers zijn licht beter dan verwacht door de rekenmeester van de commissie. De zegsman wees erop dat het gaat om een eerste raming en dat het wachten is op de precieze details. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.