Home

Nieuws 3 reacties

'Bezoek Rutte aan Sotsji belangrijk voor agrosector'

Sotsji - De komst van premier Mark Rutte naar de Olympische Winterspelen in Sotsji is enorm belangrijk voor de Nederlandse agrarische bedrijven die actief zijn in deze regio. Dat zegt voorzitter Herman Vermeer van Plus for Progress, een samenwerkingsverband van agrarische bedrijven die zaken doen in Rusland, tegen de NOS.

Plus for Progress vindt het bezoek van Rutte belangrijk omdat dit een rol kan spelen bij het opheffen van importverboden van Rusland voor Nederlandse producten. Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de markt weer open gaat voor Nederlands pootgoed, terwijl de aardappelen al bijna de grond in moeten. De organisatie hoopt op het lobbywerk van Rutte. "Je kunt goed zaken doen met de Russen, maar je moet wel netjes met ze omgaan", zegt Rene Kremers van Plus for Progress. De organisatie is vier jaar geleden opgericht door een groep agrarisch ondernemers die zaken doet in Rusland en Oekraïne. Vorig jaar werd voor ruim een half miljard euro geëxporteerd naar Rusland. Het gaat vooral om machines, uitgangsmateriaal en kennis en deskundigheid.

Laatste reacties

 • koestal

  Een boycot naar de Russen ,werd zeker bestraft ,waar de boeren weer de dupe van waren geworden

 • Aalsmeer451

  Wat een hypocriete bende.Koop een ticket naar Moskou en ga daar op het Rooie Plein manifesteren met een bordje maar geef de Russen wel de tyd om hun persoonlyke problemen zelf op te lossen. Jaren geleden hadden we in Holland ook onze bek vol met het woordje nicht en pot.
  In Sotsji moet gesport worden en gelukkig wordt er niet naar de sexuele geaardheid gevraagd.Er is alleen voor gevraagd om zich 'netjes' te gedragen,meer niet.

 • ed12345

  Ik dacht dat iedereen recht had op ;een nette omgang in het zaken doen

Of registreer je om te kunnen reageren.