Home

Nieuws 704 x bekeken 2 reacties

Veevoerketen testte grondstoffen niet op furazolidon

Rijswijk - Op verboden stoffen, zoals furazolidon en andere residu-resten, worden binnenkomende veevoergrondstoffen niet bemonsterd. Dit zegt directeur Johan den Hartog van GMP+ International in een interview met Boerderij.

Volgens hem gaf de risico-beoordeling daar geen aanleiding toe. Afgelopen nazomer zorgde de vondst van furazolidon in veevoer en afbraakproduct AOZ in kalveren en varkens voor veel ophef. Ruim 7.000 vleeskalveren werden vernietigd. De NVWA en de veevoersector wezen veevoerbedrijf Van Kats in Lopik als bron en hoofdschuldige aan voor deze besmetting, maar er komen steeds meer aanwijzingen dat andere besmettingsroutes niet zijn uitgesloten. GMP+ scherpt overigens wel allerlei toezichtsarrangementen aan naar aanleiding van deze zaak.

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Lafbek Den Hertog durft niet aan te kloppen bij Cargill. O, ja de de overheid heeft de multinationals belooft niet bij hun te zoeken .

  • klaas8

    Deel je informatie aarthamstra, jij weet blijkbaar meer

Of registreer je om te kunnen reageren.