Home

Nieuws 1436 x bekeken 3 reacties

PvdA wil uitleg over geheimen paardenvlees

Den Haag - PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers wil opheldering over de weigering van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om de namen bekend te maken van bedrijven waaraan paardenvlees is geleverd dat als rundvlees was geëtiketteerd.

In vragen aan minister Edith Schippers stelt Dikkers dat consumenten geen volledig geïnformeerde keuze kunnen maken, doordat de NVWA de gegevens niet bekendmaakt. De gegevens zijn eerder dit jaar opgevraagd door consumentenorganisatie Foodwatch. Een van de afwegingen om de gegevens niet openbaar te maken is de veronderstelde benadeling van de betrokken bedrijven.

Laatste reacties

 • trijnie

  Belachelijk dat dit soort dingen onder de pet blijven? NVWA heeft de plicht om burgers te waarschuwen tegen misstanden.,

  Waarom moeten omroepen als vara, kro en linkse politiek altijd dit soort dingen aan de kaak stellen?

 • agratax2

  @trijnie. Omdat zij beweren op te komen voor de arme (niets wetende) burger stellen ze dit soort zaken aan de kaak. De grote politieke vraagstukken zijn te moeilijk voor hen en leveren geen simpatisanten op. Ik vraag me af wat het belang van de consument is als de afnemers van dit vlees aan de schandpaal waren genageld? Ik vrees dat de angstige consument dan echt geen supermarkt meer hoeft te gaan, omdat hij daar niet veel anders kan kopen dan versfruit en groente al dan niet fair trade. Al onze (bewerkte) producten zullen vroeg of laat aan beurt komen voor een actie als nu bij paardenvlees.

 • trijnie

  Agratax, ik ben al opgehouden om al dat voorbereide voedsel te kopen.
  Als je kijkt wat ze allemaal in dit voedsel stoppen, krijg je zo'n scala van vreemde stoffen binnen dat dit niet gezond kan zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.