Home

Nieuws 1 reactie

'Meer signalen van illegaal antibioticagebruik'

Den Haag - De NVWA heeft het onderzoek naar illegaal antibioticagebruik fors geïntensiveerd.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Aanleiding zijn recente signalen dat er mogelijk sprake is van meer illegaal gebruik van antibiotica. "Illegale handel en gebruik van antibiotica is ontoelaatbaar. Opsporing en een zeer strikte aanpak van illegale praktijken zijn van groot belang", aldus Dijksma. Ze verwacht dat partijen in de keten hun verantwoordelijkheid nemen, zelfreinigend vermogen laten zien en gezamenlijk optreden tegen illegaal antibioticagebruik door concrete maatregelen te treffen die illegale praktijken in de keten aanpakken en uitbannen.

In 2014 doet de NVWA al extra onderzoek naar de handel in en het gebruik van illegale antibiotica en groeibevorderaars. Dit resulteerde onder meer in de vondst van het verboden antibioticum furazolidon.

Eén reactie

  • producent

    Volgens mij heeft het SKV de furazolidon ontdekt en niet de NVWA

Of registreer je om te kunnen reageren.