Home

Nieuws 4 reacties

'Geen nieuwe sancties tegen Rusland'

Berlijn - De Europese Unie plant momenteel geen nieuwe economische sancties tegen Rusland.

Dit heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdag gezegd. Wel herhaalde zij dat de reisbeperkingen moeten worden uitgebreid naar de leiders die onlangs zijn gekozen in de afvallige pro-Russische districten in Oost-Oekraïne.

EU-buitenlandchef Federica Mogherini had eerder dinsdag nog in Berlijn gezegd dat de ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie volgende week maandag praten over mogelijke nieuwe sancties tegen Rusland in het kader van de Oekraïne-crisis. De EU is verbolgen over de illegale annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim door Rusland eerder dit jaar. Ook hekelen West-Europese landen de steun van het Kremlin aan pro-Russische rebellen in het oosten van Oekraïne. Die hebben mogelijk in juli de Maleisische vlucht MH17 neergeschoten. De ramp kostte aan 298 mensen het leven, onder wie 196 Nederlanders.

Laatste reacties

 • alco1

  Ze kennen weer het spreekwoord:
  'Wie kaatst moet de bal terug verwachten'

 • koestal

  De EU is dit winter het gas van Rusland wel nodig,anders zitten we in de kou,dan beleven we wat !

 • koestal

  DAF heeft ook nog 700 vrachtwagens aan Rusland verkocht,die order moet ook doorgaan ,de boycot van groente,fruit,vlees en zuivel is dan maar bijzaak voor de EU, de politici hebben de boeren en tuinders al blij gemaakt met een dooie mus !

 • ed12345

  Koestal ik heb het ook altijd onbegrijpelijk dom gevonden om pijpleiding energie te kopen van een politiek anders georienteerd en niet bondgenood land.Voor mij onvoorstelbaar.Je geeft dat land het mes in handen !!!!
  Aan de andere kant kan ik me ruslands angst van een steeds dichterbij komende NATO ook wel voorstellen en de angst de Zwarte zee geheel te verliezen wat dus door het inpikken van de Krim voorkomen is

Of registreer je om te kunnen reageren.