Home

Nieuws 2 reacties

EU dient klacht in over Rusland bij WTO

Brussel - De Europese Unie heeft een klacht ingediend bij de wereldhandelsorganisatie over het Russische besluit om op bepaalde industriele en agrarische producten hoge invoerheffingen in te stellen. De klacht heeft geen betrekking op de recente Russische maatregelen om de invoer van agrarische producten stop te zetten.

Met de instelling van de hoge invoertarieven overtreedt Rusland in de ogen van de Europese Unie de handelsregels. Rusland is enkele jaren lid van de WTO en moet zich dus aan de WTO-regels houden.

De Europese klacht betreft onder meer de export van palmolie, papier en koelkasten - met een gezamenlijke Europese exportwarde van naar schatting €600 miljoen per jaar. De kwestie is al eerder aan de orde gesteld in gesprekken met de Europese Unie en binnen commissies van de WTO, zonder het gewenste effect. Het is al de vierde klacht die de Europese Unie indient  tegen Rusland, sinds het land in 2012 tot de WTO toetrad.

Laatste reacties

  • agratax2

    Denkt Brussel nu echt dat ze hier iets mee opschieten? Moskou doet wat ze wil ookal hebben ze regelementen getekend die anders eisen.

  • alco1

    Afspraken zijn er toch ook om een andere goed gelovigen vast te zetten en er zelf onder uit te duiken. Dit zie je ook vaak met Nederland als het braafste jongetje van de klas.

Of registreer je om te kunnen reageren.