Home

Nieuws 1804 x bekeken 14 reacties

Dijksma: Hedwige in 2019 ontpolderd

Den Haag - Als het aan staatssecretaris Sharon Dijksma ligt, zal de Hedwigepolder in augustus 2019 geheel ontpolderd zijn.

Dat schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer, naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State van vorige week.

Het plan is dat in 2016 met de ontpoldering wordt begonnen, zodra de benodigde gronden zijn aangekocht. Op dit moment worden al voorbereidingen getroffen en wordt er aan de leidingendam gewerkt.

De staatssecretaris zegt zich ervoor in te spannen dat met alle grondeigenaren en -pachters  in goed overleg overeenstemming wordt bereikt. Een aantal van hen heeft al afspraken een akkoord gesloten met de Dienst Landelijk Gebied. Mochten de boeren en DLG het niet eens worden, dan zal de staatssecretaris desnoods over gaan tot onteigening.

Laatste reacties

 • Martin Oldenhof

  Dijksma zorgt voor een mestprobleem op deze manier. Ontpoldering is de grootste onzin die bedacht kan worden. Ook schaad het de economie omdat er een gedeelte agrarische economie (producten) vervalt.

 • haam

  ja als het aan haar ( PVDA ) ligt maar tja zij is niet de eigenaar.

 • bekeken

  Het is niet te beschrijven hoe agrarische sector wordt gemangeld
  door de milieumaffia.

 • geert150

  onteigening is niet meer van deze tijd !

 • boeren

  Iedereen die daar vroeger heeft gewerkt zal zich in zijn graf omdraaien.
  Waar zijn wij toch in godsnaam mee bezig.
  Ben blij dat ik niet zo vaak meer in Nederland kom.

 • massy

  Je hebt gewoon niets te zeggen in dit democraties land het wordt er gewoon door heen geperst wat een geweldig land daar kan je trots op zijn??????

 • joohoo

  En nu nooit meer lullen over voedselverspilling en hongersnood!

 • vigerti

  Een echte schande is dit , onze grootouders draaien hun al om in hun graf

 • remi123

  Dat koetjes in de wei gaat niet meer door. Koetjes moeten leren zwemmen. Schande voor Nederland. De enige tak die nauwelijks leed onder de crisis maken we ook kapot. Chapeau! Morgen weer vroeg op en dan starten we vrolijk weer de discussie over dagelijkse zeer belangrijke zaken als zwarte Piet, e.d. wanneer komt de toekomst van Nederland aan bod in de kamer? Hoe gaat Nederland zijn geld verdienen zonder agrarische sector?

 • gjcamps

  Schandalig dat de regering zo kapitaal vernietigd. Ze moeten het maar uit eigen zak betalen. Ook totaal geen respect voor onze voorvaderen die dit stukje land met zweet en zwoegen veroverd hebben. 'Hoogmoed komt ten val'

 • schoenmakers1

  ze zal zich ervoor inspannen dat in goed overleg tot een akkoord komt met de belanghebbende, maar wel met het geweer op het hoofd

 • Schaapje

  Wat zonde om zo'n goede polder onder water te zetten. Over enkele jaren zal blijken dat Nederland de regels weer te strak heeft gehanteerd en geínterperteerd. De natuurorganisatie zijn de lachende.... met het vooruitzicht op minder goede landbouwgrond en de toenemende wereldbevolking is dit weer zo'n domme keuze. Nee Nederland kan niet de hele wereld voeden en het zal ook niet afhangen van ... maar ieder stuk onder water zetten is toch wel heel erg.

 • brutus71

  Wat een slecht besluit, een paar dagen terug was powned in deze polder.
  Er is daar veel onrust bleek in dit programma, dus de onteigening zal daar veel weerstand oproepen.
  Hopelijk ziet Annie Schreijer nog mogelijkheden om de ontpoldering te voorkomen.

 • Sjaak

  Van Annie hoeven de Zeeuwen niks te verwachten...
  Ze zullen zelf in de bres moeten springen...letterlijk!

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.