Home

Nieuws 1120 x bekeken

ZLTO blijft gecommitteerd aan Vion

Den Bosch – ZLTO heeft geen intentie zich terug te trekken uit Vion. Dat zegt een woordvoerder van ZLTO. Hans Huijbers treedt per 1 oktober terug als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vion. De nieuwe hoofdcontroleur van het vleesconcern, Sipko Schat, is niet van de enige aandeelhouder van Vion afkomstig.

Ook een woordvoerder van Vion zegt dat een mogelijke verkoop van Vion door ZLTO niet op de agenda staat. ZLTO benadrukt dat de voorzittershamer in de Raad van Commissarissen 'een afgeleide' was van de positie van de boerenorganisatie. "Goed toezicht is het hoofddoel van de aandeelhouder, en dat is nu geborgd."
Huijbers blijft vice-voorzitter en Toon van Hoof zit als tweede ZLTO-bestuurder ook in de Raad van Commissarissen.

Of registreer je om te kunnen reageren.