Home

Nieuws 732 x bekeken

Nederlander krijgt topfunctie Nestlé

Vevey – Heiko Schipper gaat leiding geven aan Nestlé Nutrition, een producent van babyvoeding en sportdranken. Tevens treedt de Nederlander toe tot de raad van bestuur van Nestlé – waar Nestlé Nutrition onderdeel van is.

Het is een prestigieuze baan: vorig jaar was Nestlé Nutrition goed voor 9,8 miljard Zwitserse franc (€8,1 miljard) omzet.
De 45-jarige Schipper is sinds 1996 werkzaam bij Nestlé, het grootste voedingsconcern ter wereld. Zijn loopbaan bij het Zwitserse bedrijf leidde langs Bangladesh, Indonesië, de Filipijnen en China. In 2013 keerde Schipper terug naar het hoofdkantoor in Vevey om leiding te geven aan de afdeling die babyvoeding verkoopt.
In zijn laatste functie werkte Schipper onder meer aan de vermarkting van producten in opkomende landen. Schipper neemt de functie over van de Spanjaard Luis Cantarell die de verkoopregio Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika gaat leiden. Babyvoeding is een belangrijke groeipijler van Nestlé, dat ook onder meer koffie en chocolade maakt.
De bestuurlijke verschuiving is onderdeel van een serie wijzigingen in de organisatie. Zo zijn de verkoopregio's Azië, Oceanië en het Midden-Oosten samengevoegd met Europa. Tevens zijn een onderdeel voor ondersteunende diensten en een onderdeel  voor dienstverlening samengevoegd in een "Business Excellence"-divisie.
CEO Paul Bulcke: "Hoewel we altijd de voorkeur geven aan een gedecentraliseerde structuur, om dichtbij de lokale consument te blijven, en wendbaar, doen we meer inspanningen om beter gebruik te maken van  onze schaal." De Belg verwacht dat de nieuwe structuur volledig geïmplementeerd is voor 1 januari 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.